En av årets nyheter från Knaus är deras specialutvecklade system för hundar, framtaget i samarbete med det tyska företaget Lucky Dog Camper. Systemet gör det enkelt för dig med hund att ta med din fyrbenta vän på campingresorna.

Samarbetet mellan Knaus och Lucky Dog Camper har lett till ett system speciellt framtaget för Knaus husbilar, som gör det enkelt för campingintresserade att resa säkert med sin hund. Det så kallade LDC-systemet passar alla Knaus-modeller med långbäddar och går ut på att en av garderobsdörrarna under enkelsängarna ersätts av en gallerdörr. På så sätt skapas en länk till garaget, vilket öppnar för flera ingångar till hundutrymmet från både in- och utsidan. Det permanent byggda systemet är säkrare än mobila hundburar och ger dessutom hunden en dedikerad plats i husbilen, där den kan dra sig tillbaka för att vara i fred eller sova.

Istället för garderobsdörr finns en gallerdörr som utgör öppning till garaget och utrymmet.

Systemet finns som tillval från och med 2022 års modellår, men den som har en äldre Knaus-modell ska inte behöva känna sig tvungen till att köpa en ny husbil: systemet går att installera även i äldre modeller.  

I systemet följer även en särskild koppelhållare med. Koppelhållaren gör att du smidigt kan koppla hunden på utsidan och njuta av solen medan du vet var du har din fyrbenta vän. I buren finns en antihalkmatta samt en låda i vilken du kan förvara nödvändigheter som koppel, leksaker med mera. Gallerdörren in till buren är försedd med lås. Buren i sig passar för både stora och små hundar, samt för fler hundar på samma gång. 

Det kan låta som att LDC-systemet tar stor plats i din husbil, men så är inte fallet. Trots alla funktioner lämnar hundburen gott om plats till förvaring av andra saker, till exempel för campingmöblerna. På så sätt skapar LDC-systemet en trevlig och bekväm upplevelse för både dig och din hund.

Lucky Dog Camper systemet kommer att visas på mässan Smaka på Camping 14–17 oktober 2021. Mer information om systemet går att hitta på https://ldc-systems.de/en/   

Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill