Knaus Tabbert har som vanligt mycket att presentera både när det kommer till uppdateringar av enskilda fordon och innovativa lösningar för framtiden. Bland annat presenterar de elektriska husvagnsserien Sport ePOWER, ett samarbete med Lucky Dog som ger människans bästa vän en än mer självklar plats på resan, Aguti – en ny serie stolar för passagerar- och förarplats och den nya lättviktskonstruktionen SUPERLIGHT på utvalda Weinsberg-husbilar. Det är bara några av nyheterna när vår tyska leverantör presenterar det nya modellåret. Nedan kan du läsa mer om vad som komma skall och de största nyheterna för 2022 års modeller. Hoppas att du hittar din nya favorit och uppfyller dina semesterdrömmar!

Knaus husvagnar, husbilar och campervans

Sport ePOWER

Som ett alternativ till klassiska Sport kommer 2022 den nya och helt elektriska modellserien Sport ePOWER. I standardutrustningen för Sport ePOWER ingår 17″ aluminiumfälgar, sidoväggar i slät plåt, ett stödhjul med viktindikator, en mobil 25-liters spillvattentank, stämningsbelysning, extra 230 V- och USB-uttag, insektsdörr, rökdetektor, vattenfilter från bluuwater, möjlighet till sängbreddning för enkelsängar, Cosy Home-paket och mycket mer. Naturligtvis finns alla SPORT-vagnar fortfarande tillgängliga med gas som standard.

Till 2022 har Sport också fått en uppdaterad exteriör design: stilrena linjer och dekaler samt FoldXPand-bakdelen med infälld bakljuslist ger husvagnen ett sportigt utseende. Dessutom ger FoldXPand-bakdelen mer utrymme inuti fordonet, utan att yttermåtten påverkas. Även interiören har uppdaterats med moderna, kubiska möbler samt genomgående trä och ljusa ytor. Exempel på tillval är ljudsystem via Bluetooth som kan anslutas till mobila enheter och USB 3.0-uttag.

Südwind och Südwind 60 years

Husvagnsikonen Südwind kommer med uppdaterad exteriör och interiör. Precis som Sport får serien den tredimensionella FoldXPand-bakdelen som ger mer utrymme inuti fordonet, utan att yttermåtten påverkas. Nya stilrena dekaler och en mörk ram runt sidoväggsfönstren ger husvagnen dess karaktäristiska utseende. Interiören med ljusa och varma färger skapar en välkomnande atmosfär och korslaminerat trä i kombination med varma, vita väggskåpsdörrar ger en modern men mysig känsla. Den som vill följa favoritprogrammen även på resan kan välja till en 27-tums TV som passar perfekt in bland de nya möblerna.

Südwind är en bred serie, och på den svenska marknaden har flera modeller Alde vattenburen värme som standard. 2022 tillkommer två nya planlösningar: 650 FSK och 650 LX. Tre av seriens planlösningar finns även med ePOWER som tillval, där spis, kyl och värmesystem drivs av el istället för gas. I övrigt har vagnarna samma utrustning som ordinarie Südwind.

Jubileumsmodellen Südwind 60 YEARS med hög utrustningsgrad finns kvar även 2022.

Van TI Vansation MAN

Smidiga husbilen Vansation finns 2022 tillgänglig på både Fiat och MAN TGE-chassi. Att MAN och Knaus utgör ett bra team har vi sedan tidigare sett i populära modellen Van TI PLUS.
På MAN-chassi finns planlösningen 640 MEG med bekväma långbäddar, stor sittgrupp och garage för grill, utemöbler eller sportutrustning – vad du än önskar på resan! Det rymliga köket har ett 142-liters kylskåp och utfällbar arbetsyta. I utrymmet under enkelsängarna finns rymliga garderober. Precis som tidigare ger den innovativa FoldXPand-bakdelen mer utrymme inuti Vansation, trots dess kompakta yttermått. VAN TI Vansation MAN kan också beställas med Alde-värmesystem som tillval.

Live I

Med det nya modellåret kommer en än mer exklusiv L!VE I. Likt Vansation får husbilen den innovativa FoldXPand-baksidan som ger mer utrymme inuti, samtidigt som ytterlängden förblir densamma. Gasskåpets placering på längden gör att båda gasflaskorna kan stå sida vid sida och bytas enkelt.

SUN I 700 LEG

Det är dags för en efterlängtad comeback! Knaus lyxigaste husbil SUN I kommer nu åter i planlösningen 700 LEG. Husbilen har Alde vattenburen värme som standard, dusch med glasdörrar, vitrinskåp och 177-liters kylskåp. Bodelen är designad för att skapa mesta möjliga utrymme och en luftig känsla. SUN I 700 LEG är mindre än storasyskonet 900, men förlängd och med mer rymd och bättre innerutrymmen, hela 21 cm mer jämfört med sist den fanns på marknaden. Kompakt lyx på fyra hjul!

Flera nyheter för campervans

Till det nya modellåret kommer flera nya tillval för samtliga campervans från Knaus. Klimatanläggningen Dometic 2000 finns tillgänglig med antracitfärgad huva för att perfekt smälta in i fordonet. Andra exempel på tillval är en elektrisk, mjukstängande skjutdörr, större inramade fönster i bakdörren och takförlängningen SpaceRoof, som ökar takhöjden i hytten och ger dig enkel åtkomst till förar- och passagerarsätet. De fordon som inte har popup-tak kan också välja till ett solenergisystem.

Även 2022 finns Boxstar tillgänglig som den välutrustade specialmodellen 60 YEARS i planlösningarna 540 ROAD, 600 STREET och 630 FREEWAY.

Weinsberg husvagnar, husbilar och campervans

Caraone

Från och med 2022 får CaraOne det nya Dyonic-chassit som är lättare, tuffare och tåligare. Det nya chassit har utvecklats för att vara hållbart och stabilt samtidigt som vikten hålls låg. Ytterligare komponenter för att absorbera stötar i axelområdet gör Dyonic-chassit extremt slitstarkt.

Caracito

Likt CaraOne får den helt elektiska husvagnen CaraCito det nya, slitstarka Dyonic-chassit. Dometic-kylskåpets volym är nu 83 liter, jämfört med 65 liter tidigare, och husvagnen kommer med en induktionshäll som standard. Om flera elprodukter används samtidigt säkerställer ett kontrollsystem rätt prioritering och hittar en perfekt strömfördelning i fordonet.

SUPERLIGHT husbilar från Weinsberg

Nytt tänk, ny teknik och nya material gör att Weinsberg nu lanserar några av sina husbilsmodeller, CaraCore 700 MEG och CaraHome 650 DG, som SUPERLIGHT. Tekniken gör att fordonen väger mindre och att det är möjligt att packa mer, utan att funktioner eller utrustning har behövt tas bort. Resultatet har uppnåtts genom lättviktsteknik, hållfasta lättviktspaneler och uppdateringar av chassit. En korrugerad kärnstruktur gör panelerna extremt robusta samtidigt som de sparar vikt.

Flera nyheter för campervans

Precis som för plåtisarna från Knaus innehåller det nya modellåret nya tillval för Weinsbergs campervans. Alla plåtisar kan fås med elektrisk, mjukstängbar skjutdörr och modeller utan popup-tak kan kompletteras med solenergisystem. Det är möjligt att utöka takhöjden i hytten för smidigare tillgång till förar- och passagerarsätet. Det finns även ramfönster för bakdörren samt takluftkonditionering från Dometic 2000 med en antracitfärgad huva. Färskvattentankens nya, lättanvända dräneringsventil ger ännu större bekvämlighet och den nya Truma iNet X-panelen förenklar användningen av både Truma-apparater och Dometics luftkonditioneringssystem.

Tabbert

Alla husvagnar från Tabbert är utrustade med ett kraftfullt litiumbatteri och för bästa möjliga ljud finns Rossini, Rossini Finest Edition, DaVinci, Vivaldi och Puccini med förstklassig Bluetooth-högtalare. DaVinci-serien får en ny barnkammarvagn i form av 550 DM, en modell som fanns för några år sedan och nu återvänder 2022.

T@B

Den droppformade husvagnen med sin retro-design är en tidlös klassiker. I vagnen finns en mysig sittgrupp, dubbelsäng och ett kök att tillreda resans måltider i. En vanlig uppfattning är att vagnen känns större från insidan än den verkar utifrån. T@B finns i två utföranden, den mindre 320 och större 400 som även har toalett, samt i fyra stilar Basic, Mexican Sunset, Metropolis (i utförande 320 och 400) samt Offroad (endast i 320).

Totalvikten på T@B 320 är endast 750 kg – vilket innebär att den kan dras av alla bilar och på vanligt B-körkort. Detta göra modellen näst intill unik på marknaden.

Open Dealer Days

Hoppas att du hittade något du gillade och att du är nyfiken på att se mer! Du är varmt välkommen till våra återförsäljare för mer information och visningar. Mellan 8–30 september sker dessutom Open Dealer Days, med erbjudanden samt fysiska och digitala visningar. Läs mer på väljdinsemester.se.


Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill