Avkoppling och adrenalinpåslag på samma gång. Det får man uppleva när fiske står på schemat. Och det är precis vad Sveriges oräkneliga fiskevatten ger – en upplevelse.

STORA SOM SMÅ, nybörjare som proffs. Här har vi samlat åtta fisketurer i vårt avlånga land. Vill du kanske meta efter vimma i Upplands sjöar eller kasta efter makrill på Västkusten? Här finns fiskeäventyr för alla! Och bo, det gör du givetvis i din husbil eller husvagn på någon av de noga utvalda campingarna vi tipsar om under varje rutt.

STORT FISKE-LYCKA-TILL!

 

BLEKINGETUREN

Blekinge är som gjort för att resa runt och fiska i. Och skärgårdslivets nästintill legendariska gädd- och laxfiske får du inte missa! Trollingfiske efter stålblanka laxar, spännande havsöringsfiske från klippor och fisktäta sjöar som Lindborgssjön.

De här campingarna kan du bo på:
Dragsö Camping
Hälleviks Camping
Kolleviks Camping
Långasjönäs Camping & Holiday Village

 

VÄNERN OCH VÄTTERN

Rutten ”Stora sjöarna” sätter våra två största insjöar, Vänern och Vättern på kartan. Här finner du det unika insjöfisket efter lax, öring och med lite tur röding. Men också de klassiska arterna som gädda, abborre och gös.

De här campingarna kan du bo på:
Mellerud Swecamp Vita Sandar
Kinnekulle Camping & Stugby
Hjo Camping
Vadstena Camping

 

INLANDSTUREN

Bland skogar och sjöar i vackra Småland finner du Inlandsturen och fyra sjöar med fiske i toppklass. På rutten längs med sjöarna, Åsunden, Unnen, Möckeln och Nissasjöarna fiskar du efter gös, gädda, abborre och öring.

De här campingarna kan du bo på:
Skotteksgården Camping & Stugby
Isabergs Camping & Fritidsby
Vallsnäs camping
Sjöstugans Camping & Vandrarhem

 

VÄSTKUSTTUREN

Vindiga och charmiga västkusten bjuder på spännande fiskemöjligheter. Beroende på säsong och väder finner du arter som makrill, sej, sill och plattfiskar av olika slag. Bredden och möjligheten att fiska kustnära eller ute på havet ger dig stora möjligheter att fiskelyckas!

De här campingarna kan du bo på:
Tjörnbro Park Camping
Malö Camping
Ramsviks Stugby & Camping
Bofors Camping
Bullarebygdens Familjecamping

 

ÖSTERSJÖTUREN

Skärgårdens Ostkustlinje, en vacker miljö som erbjuder fiske, bad och båtvänliga miljöer i toppklass. Härkan du få upp gädda, abborre, gös och mycket mer. Det finns även möjlighet att bo på en renodlad fiskecamp medan du upplever en av Sveriges roligaste fiskeupplevelser!

De här campingarna kan du bo på:
Västervik Resort
Tyrislöt Camping
Trosa Havsbad & Familjecamping
Jogersö Camping

 

UPPLANDSTUREN

I mellersta Sverige går Upplandsturen. Här fiskar du efter gädda, abborre och gös. Hit vallfärdar också metare stora delar av året då sjöarna har en artrikedom som imponerar stort!

De här campingarna kan du bo på:
Älvkarleby Fiske & Familjecamping
Främby Udde Resort
Årsunda Strandbad

 

JÄMTLANDS- OCH HÄRJEDASTUREN

En rutt i Jämtland och Härjedalen ger dig en storslagen fiske- och naturupplevelse. Vid tre olika sjöar får du uppleva allt ifrån spinnfiske till flugfiske och upp kommer abborre, gädda, harr, röding, sik, öring och mycket mer!

De här campingarna kan du bo på:
Strömsunds Camping
Åkersjöstrand Camping
Hotings Camping

 

NORRBOTTENTUREN

Av Norrbottens fantastiska vyer och oräkneliga fiskevatten innehåller den här rutten det allra bästa. Här kan du till exempel ta dig till Hornavan som med sitt 220 meters djup är Sveriges djupaste sjö. Hit kommer sportfiskare bland annat för den storvuxna rödingen, öringen och insjölaxen. Rutten ger dig också bra gäddfiske på sina håll och regnbågslaxen fångar du med all säkerhet i ”put and take-sjön” Krajare.

De här campingarna kan du bo på:
Karesuando Camping & Rekreation
Gällivare Camping
Arctic Camp Jokkmokk
Kraja

Skrivet av Vakna där du vill