En totalyta på 240 000 kvadratmeter, drygt 1900 anställda, över 20 000 tillverkade enheter årligen och en ny miljardinvestering – Knaus Tabberts fabrik i Tyskland är Europas största och modernaste i sitt slag.

Tidigare i år gjorde Bergholm, en av landets största importörer av husbilar och husvagnar, en av sina många resor till södra Tyskland, till Bayern och Jandelsbrunn.
Där fick de med egna ögon se hur företaget bemöter dels den ökande efterfrågan som finns på husvagnar och husbilar, men också de allt högre krav som slutkunden ställer på design, bekvämlighet och kvalitet.
– Vi har exempelvis investerat cirka 70 miljoner euro i teknik, tillverkning och utveckling. Bland annat har vi byggt ut med en ytterligare produktionshall på 10 000 kvadratmeter med tre nya band, som invigdes i februari 2018. Två för husvagnar och ett för husbilar, berättar Stefan Diehl, kommunikationschef för Knaus Tabbert.

 

10
I investeringen ingår även center för utbildning, fotostudio, showroom och kundcenter.
Den totala investeringen för uppgraderingen till Jandelsbrunn 5.0 uppgår till 130 miljoner euro.
– Deras satsning är verkligen imponerande, säger Patrik Jonsson, försäljningschef på Bergholm. Knaus Tabbert har nästan fördubblat antalet producerade och sålda enheter sedan 2014, då de levererade 13 000 fordon. 2018 hoppas vår leverantör av varumärken som Knaus, Tabbert, T@B och Weinsberg, uppnå 22 800, berättar Patrik Jonsson efter besöket på en av Europas modernaste fabriker i sitt slag.
Jonsson fortsätter:
– Under vårt besök kunde vi, utöver att beskåda den nya och fantastiska produktionsanläggningen, även titta framåt och i möten diskutera såväl 2019 som 2020 och 2021.

Hallenbau Knaus Tabbert Jandelsbrunn_1 NB
Den expansion och satsning som Knaus Tabbert genomfört gynnar naturligtvis även den svenska och skandinaviska marknaden och därmed Bergholm.
– De möter helt enkelt den ökade efterfrågan som finns. För vår del innebär det förhoppningsvis kortare leveranstider och att det blir enklare att få tag på
nya produkter.
Under vintern och våren har uppförandet av ett center för direktleverans av husbilar och husvagnar påbörjats.
Stefan Diehl:
– Det är en service som innebär att vi bland annat kan leverera produkter direkt till de som handlar hos av våra partners och därmed stärker relationen mellan kund och säljare.

Skrivet av Vakna där du vill