Jerker Lysell i Kolmårdsterräng / Bild: O-Ringen

Jerker Lysell i Kolmårdsterräng / Bild: O-Ringen

Mitt i sommaren, 21–27 juli, kommer världens största orienteringstävling O-Ringen till Norrköping. Orientering är i många fall en familjeangelägenhet och när någon tävlar följer familjen ofta med. Husvagn eller husbil är ett populärt sätt att resa och bo under tävlingarna. I anslutning till tävlingsområdet uppförs i år 2 500 campingplatser som ska husera delar av de drygt 20 000 deltagare och besökare som väntas under veckan. På plats är också vår återförsäljare Dags Husvagnscenter

Under evenemanget kommer Dags Husvagnscenter att ha en servicebil på campingen där många av orienterarna bor. Här kan de rapportera in eventuella problem som uppstår och få hjälp av servicetekniker. Det kan till exempel handla om servicefrågor, reparation av kylskåp eller hjälp med elförsörjning eftersom bara ungefär 700 platser på campingen har tillgång till el. Resten av camparna måste ha laddade batterier. Företaget kommer även att ha ett visst utbud av reservdelar på plats. 

– Arrangörerna är tacksamma över att ha denna tjänst på området, vi fick höra att det inte vanligtvis finns på deras evenemang, säger Richard.

Utöver denna service kommer Dags Husvagnscenter att ställa ut några fordon från Knaus och Weinsberg. Exakt antal och modeller är i skrivande stund inte klart men självklart finns målgruppen i bakhuvudet.
– Vi kommer att ha med ett par av våra mest populära husvagnar och smidiga husbilar som passar orienterares aktiva livsstil, säger Richard. 

Den som är nyfiken på att hyra husbil framöver kommer även kunna få information om hyreskonceptet Rent and Travel, som Dags Husvagnscenter är en del av.

Under tävlingarna uppförs ett O-Ringentorg och runt detta samlas scen, utställare och matplatser. I Norrköping kommer torget att ligga i anslutning till Himmelstalundshallen och i närheten av Dags Husvagnscenters utställningsyta finns även restaurangtält, foodtrucks, glass och sportsponsorer. 

Den som behöver hjälp med service eller är nyfiken på fordonen som ställs ut kan möta personal från Dags Husvagnscenter varje dag, den 20–27 juli. Öppettiderna varierar något – under tävlingsdagar är det öppet kl. 15–21 och andra dagar kl. 10–21. Och den som vill se ännu fler fordon efter tävlingarnas slut har alla möjligheter till det – Dags Husvagnscenters anläggning och butik ligger nämligen bara 6 km från området.

Bild från Dags Husvagnscenters anläggning i Norrköping.

Är du mer nyfiken på O-Ringen? Klicka härför att komma till tävlingens hemsida.

Skrivet av Vakna där du vill