I Van TI Plus har Knaus kombinerat det bästa från två världar. Smidigheten hos Knaus Van TI skapar tillsammans med de goda köregenskaperna hos MAN TGE en unik husbil som tar sig fram lika bra på serpentinvägar och grusvägar som på snöiga vintervägar. Framhjulsdrift är standard i husbilen, men som tillval finns både dynamisk bakhjulsdrift och fyrhjulsdrift för den som är ute efter extra stor dragkraft. Bilen kan köras på vanligt b-körkort, har fyra bältade platser och mellan två och fyra sovplatser beroende på modell och tillval. 

Översiktsbild från planlösningen 650 MEG.

Vi börjar med att kika närmare på husbilens insida i den planlösning som heter 650 MEG. Här hittar vi köket till vänster innanför dörren och mitt emot det finns dels sittgruppen och dels badrum med dusch och toalett. Längst bak finns enkelbäddarna och från utsidan kommer du åt bilens garage. 

650 MEG har ett längsgående kök direkt till vänster innanför dörren. Här finns spis med två lågor och 142 liters kylskåp med integrerat frysfack. Arbetsytan kan enkelt förlängas genom att en extra bordsskiva fälls upp. Lådorna har gott om plats för det du behöver ta med på resan och självklart har skåpen soft close-funktion och automatiska lås.

I badrummet finns en svängbar vägg vid tvättstället, vilket gör det enkelt att förvandla utrymmet till en rymlig duschkabin. Det finns flera förvaringsutrymmen och små fack för de hygienartiklar som behövs på resan. 

Platseffektivt. Väggen vid tvättstället kan svängas åt höger för att skapa en duschkabin.

Längst bak i bilen finns enkelsängarna – och en sak som är säker är att husbilens 5-Zons EvoPore-madrasser ger en god nattsömn. Som tillval finns ett panoramatak för bakpartiet, vilket ger en härlig utsikt mot himlen. Under de två meter långa enkelsängarna i 650 MEG finns det goda förvaringsmöjligheter, till och med klädstänger. Den rymliga öppningen gör det lätt att komma åt de kläder och saker som förvaras här. 

Men inredning är inte allt. Självklart är säkerheten viktig i alla fordon och Van TI Plus är inget undantag. Några saker som ingår i standardutrustningen är nödbromsassistent och Hill Holder-funktion för att göra det enklare att starta i branta backar. Två av tillvalen för ännu högre säkerhet är adaptiv farthållare och trötthetsvarnare.

I husbilen finns en smidig servicebox där alla viktiga funktioner och anslutningar samlas på en central plats. Här kan färskvattentanken fyllas på och gråvattentanken tömmas. Både garagedörr och serviceluckor kan som tillval förses med centrallås för att göra resandet ännu smidigare. 

Så. Med sin smidighet, de praktiska funktionerna och mångsidigheten är Van TI Plus en riktig höjdare som ger en bekväm resa oavsett vart eller när du reser. 

Vill du läsa mer om modellen samt se broschyrer och teknisk information hittar du det genom att klicka här.

Skrivet av Vakna där du vill