För några veckor sedan kunde du som följer bloggen läsa om Eva, hennes man och två barn som skulle testa på husbilssemester. Nu är resan gjord och familjen har varit hemma ett tag. Vi har såklart pratat med dem för att höra hur det var.

Tre av fyra medlemmar i familjen, den fjärde står bakom kameran!

Hade ni en bra resa?
Ja vi hade det jättebra! Det är såklart alltid skönt att vara ledig och kul att göra nya saker tillsammans. Det var enkelt och bekvämt att semestra med husbil eftersom både transportmedel och boende alltid var med. Och det var väldigt enkelt att vara spontan. Innan resan hade vi bara en halvklar idé om vart vi skulle åka och det fungerade bra.

Vädret var väl inte det bästa alla dagar men det gjorde inte så mycket eftersom vi kunde bestämma allteftersom vart vi skulle åka och vad vi skulle göra. En dag när det regnade åkte vi till exempel till en trampolinpark och när solen värmde gott en morgon när vi vaknade bestämde vi oss helt enkelt för att stanna på den campingen en dag till. Det blev en inte särskilt lång men skön resa som hela familjen kommer att minnas länge.

Vart åkte ni?
Efter en bra genomgång av husbilen, alla finesser och funktioner gav vi oss iväg till närmsta matmarknad där vi handlade för att fylla upp kylskåp, frysfack och skafferier. Det var bra med förvaring i husbilen så vi fick plats med mycket godsaker. Därefter åkte vi till Kristinehamns Gästhamn och parkerade på en av deras ställplatser. Det är en liten men mysig plats med bland annat minigolf och grillkvällar.

Dagen efter regnade det och vi begav oss ut på vägarna. Vi åkte till Örebro där vi hann med såväl ett besök på en trampolinpark som en skatepark innan vi checkade in på Gustavsviks Camping. Eftersom vi hade ätit middag i husbilen dagen innan valde vi att gå på campingens restaurang denna kväll, som förutom god mat bjöd på trubadurkväll. Vi hade bara tänkt stanna en natt men dagen efter värmde solen gott och vi bestämde oss för att stanna ytterligare en natt och hann med både ett besök i utomhusbassängen och en runda minigolf. Däremellan tog vi det bara lugnt. Förutom barnen då som hittade nya kompisar, hoppade hoppborg, körde trampbilar och mycket mer.

På Gustavsviks Camping sken solen

Nu när vi hade bott på en ställplats och en stor camping bestämde vi oss för att åka till en mindre och mer naturnära. Det fann vi i Otterbäcken på Barfotens camping. Denna gröna lilla mysiga campingplats ligger vid Vänerns östra strand och vi bodde sista natten bland trevliga långliggare och en och annan tillfällig gäst liksom vi själva.

Härlig natur. Längst bort i bild syns Barfotens Camping.

Innan resan pratade ni om att hyra husbil i sommar – blir det så?
Vi har inte bokat någon ny resa än men har heller inte bestämt vad vi ska göra i sommar. Vi funderar på att åka till Danmark, och gör vi det vore det perfekt med husbil så att vi kan resa runt. I så fall blir det en betydligt längre tur än den vi gjorde under Kristi Himmelfärdshelgen
och då tar nog även vi vuxna med våra cyklar så att vi kan ta oss runt även på det sättet.
Och så länge det finns saker att göra, platser att se och barnen har laddade Ipads och mobiler så finns det inga hinder! Skämt åsido – i husbilen finns allt man behöver även för en längre resa så det gäller bara att packa mer kläder och fylla skåpen.

Resans sista frukost förberedd och packad.

Har ni några tips till andra som funderar på att semestra med husbil?
Vi tyckte det var väldigt bra att ha olika appar till hands för att hitta campingplatser och ställplatser. Eftersom det på alla campingplatser som är anslutna till SCR Svensk Camping är obligatoriskt att registrera sig så var det väldigt enkelt att ha det digitala Camping-ID:et i mobilen och visa upp vid exempelvis incheckning.

Ta med cyklar till hela familjen så kan ni lämna husbilen för en stund och ge er ut på lite upptäcktsfärder även i miljöer som är otillgängliga för husbilen.

Prata med andra campare – många har campat länge och delar gärna med sig av tips på såväl sevärdheter som bra platser att övernatta och bo på.

Glöm inte att hälsa på andra husbilsresenärer som ni möter längs vägen! Det verkar vara en oskriven lag – precis som bland båtägare.

Och sist men inte minst, slappna av och njut av resan!

Skrivet av Vakna där du vill