Uppemot 260 mil. Tre dagar i husbil.
– Hur smidigt som helst, säger Janne Wärvik om färden från Åre till Verbier.
Och bobilen som han kallar sitt rullande hem.

I den jämtländska kommunen är Janne Wärvik en välkänd entreprenörsprofil.
1987 startade han Åre Byservice AB och har drivit det under dryga 30 år med fokus på fastighetsförvaltning. I dag handlar företagandet även om konceptet ”This is Åre”, en digital turismsatsning som ska erbjuda semesterfirare guldkant på tillvaron i den populära skidorten.

I februari arrangerades alpina VM på orten, ett evenemang som självklart innebar arbete även för ”This Is Åre” och Åre Byservice. Då tävlingarna var över gällde välförtjänt avkoppling tillsammans med familjen.
I en likadan utförsåkarmiljö.
På en annan plats i världen.

Dottern Moa tillhör Sverigeeliten i freeride (friåkning) och är bosatt i schweiziska Verbier och tävlar under mars på sin nya hemmaplan.
– Det ville vi givetvis uppleva. Samtidigt som det gav oss möjlighet att åka puder tillsammans med vår bästa guide och dotter, hälsar Janne och fortsätter:
– Vi, jag och min hustru Kina, packade in oss i vår husbil och drog iväg. Vi hade tre härliga dagar innan vi var framme. Sonen Hampus tog flyget och är också med oss.

Kund-JanneWärwik1

Verbier är en av de största och mest populära skidorterna i Schweiz, inte minst på grund av de unika möjligheterna till offpiståkning. Här finns mängder av exklusiva hotell och andra bekväma boenden.
Dock inget så charmigt och mysigt som det herr och fru Wärvik använder sig utav. I början av 2017 inhandlade de en ny CI Kyros 6 Black Edition hos Fritidsprodukter i Brunflo.

Janne Wärvik framför familjens CI Kyros 6 Black Edition

Janne Wärvik framför familjens CI Kyros 6 Black Edition

– Bobilen, som vi kallar den. Vi är redan uppe i drygt 4 200 mil. Har upplevt norra Norge och Lofoten. Det blev en resa på 350 mil i somras, där vi både fiskade och vandrade i fjällen. Kommande sommar ska vi avverka nedre och södra delen av Norge. Eventuellt blir den även en sväng till Portugals kust och lite vågsurfing. Jag har fyllt 60 år och tar vara på livet. Vi har bestämt oss för att jobba 20 procent framöver och bland annat se oss omkring resterande tid.

På plats i Verbier parkerar de sitt hem alldeles intill liftsystemet, åker upp, pumpar puder, hejar på dottern, njuter av de storslagna vyerna och återvänder efter avslutad dag till sitt boende med alla bekvämligheter som krävs.

Skrivet av Vakna där du vill