Trots ett utmanande år som inledningsvis präglades av stor ovisshet på grund av pandemin presenterar Knaus flera innovativa nyheter för modellår 2021. Hos den tyska leverantören såväl som i Sverige ser man ett oerhört stort intresse för campinglivet och fritidsfordon.

Knaus fyller 60 år och presenterar tre utvalda serier i jubileumsutförande: en husbil, en campervan och en husvagn. Dessa har fått tillägget 60 YEARS i namnet och har en hög utrustningsnivå till bra pris. Knaus har producerat liknande serier vid tidigare jubileum och de har blivit väldigt uppskattade. En satsning har även gjorts på campervans som erbjuds med popup-tak och därmed extra utrymme och sovplatser. Nedan presenterar vi utvalda nyheter från det nya modellåret.
– Knaus har en stor bredd och många smarta lösningar för såväl inbitna husvagns- och husbilsfantaster som nyfrälsta campare. Vi har redan sett ett stort intresse för det nya modellåret ute hos återförsäljarna, säger Patrik Jonsson, försäljningschef på Bergholm.

Knaus husbilar och campervans

Sky Wave 60 YEARS

Sky Wave 60 YEARS är en halvintegrerad husbil i tre planlösningar. Utrustningen inkluderar bland annat backkamera, farthållare, premiumdörr med praktisk väska och pilotstolar. Husbilen har upp till sex sovplatser, vilket gör den perfekt för familjer och större sällskap. Den böljande takkonstruktionen gör Sky Wave smidig och aerodynamisk. 60 års-modellen kommer med ett chassi i stormblå metallic och de speciella klistermärkena i eleganta grå toner kompletteras med 60 YEARS-klistermärken på sidoväggen. Interiört har husbilen en klädsel i Cool Grey med blå sömmar och jubileumsbroderier. Dessutom ingår Aldes vattenburna värme.

L!VE I 900

L!VE-serien står för innovation och kvalitet såväl som en modern atmosfär och en stilrent och bekvämt hem på resan. I fjol presenterades den första helintegrerade husbilen i serien. I år kommer L!VE I 900 – som blir instegsseriens första tre-axlade husbil och är möjlig på 5 ton-chassi. Det är en stor husbil som får ett konkurrenskraftigt pris jämfört med andra i samma storlek. Planlösningen har enkelsängar bak och en 150 cm bred fällsäng fram, under vilken en stor L-format sittgrupp ryms. Det finns gott om plats för gäster, mycket förvaring, rymliga garderober och ett stort badrum med separat dusch. Alde vattenburen värme finns som tillval.

Van Ti Vansation

Halvintegrerade Vansation är en kompakt och lättmanövrerad husbil som kommer i två planlösningar och med hög utrustningsgrad redan från start. Till exempel innehåller den 27 tums TV, head-up display, backkamera och navigationssystem. Genom smarta lösningar och anpassningar har man skapat en lättare konstruktion och tack vare byggtekniken FoldXpand har mer utrymme skapats i husbilen – utan att påverka yttermåtten. Med andra ord – Van Ti Vansation är en husbil som är stor på insidan och kompakt på utsidan. Här finns ett rymligt badrum, bekväma sängar, en stor soffgrupp och bred entrédörr. Den ljusa inredningen och speciellt framtagna klädseln Winter White bidrar också till känslan av rymd i husbilen.

Boxstar 60 YEARS

Denna populära campervan imponerar med sin iögonfallande exteriör: en stormblå metallic, de klassiska svalorna och jubileumsstripning – allt speciellt framtaget i samband med Knaus 60 årsjubileum. Interiört hittar vi sittdynor i Casual Silver med blå sömmar och jubileumsbroderier. Kommer i tre planlösningar: två med tvärställd säng och en med enkelbäddar. Redan från start är Boxstar 60 YEARS fullmatad med utrustning, till exempel backkamera, navigationssystem, farthållare, dieselpanna för uppvärmning och läslampor. Ytterligare en nyhet är möjligheten att göra tillvalet popup-tak för att skapa ytterligare yta och sovplatser på resan.

Knaus Husvagnar

Südwind 60 YEARS

Hela Südwind-serien har uppdaterats med nytt utseende och ny stripning i linje med jubileumsdesignen. Den populära modellserien finns i hela 16 planlösningar och flera av dem har Alde vattenburen värme som standard. Generellt är utrustningsnivån hög i jubileumsutförandet som innehåller till exempel Bluetooth-system med två högtalare och premiumdörr. Den nya planlösningen 500 EU är kompakt men har gott om plats på insidan. Framtill finns enkelbäddar och längst bak en U-soffa som kan konverteras till säng för att skapa totalt fyra sovplatser. Det finns flera förvaringsfack och hyllor, ett rymligt badrum och kök.

Scandinavian Selection

Den vinterrustade serien Scandinavian Selection har fått ett helt nytt interiört utseende. Den nya möbelstilen Matare Teak och offsetdekoren i högblank vit ger interiören en modern nordisk känsla och är samtidigt mysig, ljus och vänlig. Vagnen har fått en 60 cm bred premiumdörr och 17 tums aluminiumfälgar. De fem populära planlösningarna med god utrustningsnivå kvarstår och vagnen finns med våningssängar, enkelbäddar och fransk bädd, för att kunna möta så många behov som möjligt. Sittgruppen är uppdaterad med än högre komfort och serien har vattenburen värme och vattenburen golvvärme från Alde som standard.


För det kompletta modellprogrammet från Knaus besök www.knaus.se.


Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill