I år presenteras våra husvagns- och husbilsnyheter på ett annorlunda sätt. Istället för en stor mässa visas det nya modellåret upp på plats hos våra duktiga återförsäljare. Visningsfordonen har börjat rulla in i landet och till våra återförsäljare – och så kommer det att fortsätta under hela hösten. Från och med nu och framåt kommer det vara full fart hos återförsäljarna som arrangerar premiärveckor och får fler fordon på besök. Dessutom har de såklart samma bra erbjudanden som vanligt när du bokar ett nytt fordon! Hitta din närmaste återförsäljare här och se vad som händer nära dig!

På våra kampanjsajter för Knaus, Weinsberg och Tabbert kan du se fordonen och sidorna uppdateras löpande med nya fakta, bilder och videor.

Nyheter från Knaus

I år fyller Knaus 60 år och det firas bland annat med tre utvalda serier i jubileumsutförande: en husbil, en campervan och en husvagn. Dessa har fått tillägget 60 YEARS i namnet och har en hög utrustningsnivå till bra pris. Knaus har producerat liknande serier vid tidigare jubileum och de har blivit väldigt uppskattade. Läs mer om serierna och övriga nyheter nedan eller på kampanjsajten.

Knaus husbilar

Sky Wave 60 YEARS

Denna halvintegrerade husbil kommer i tre planlösningar och är utrustad med bland annat backkamera, farthållare, premiumdörr med praktisk väska och pilotstolar. Dessutom har den jubileumsklädsel och snygg dekor. Det finns även möjlighet att lägga till Aldes vattenburna värme.

Boxstar 60 YEARS


Den populära plåtisen kommer nu i en unik blå lackering, speciellt framtagen i samband med Knaus jubileum. Välj mellan tre planlösningar: två med tvärställd säng och en med enkelbäddar. Redan från start är Boxstar 60 YEARS fullmatad med utrustning, till exempel backkamera, navigationssystem, farthållare och läslampor. Det är också möjligt att göra tillvalet pop up-tak för att skapa ytterligare yta och sovplatser på resan.

Pop up-tak på campervans från Knaus och Weinsberg

En gemensam nyhet för plåtisarna från Knaus och Weinsberg är att de flesta modeller och planlösningar nu kommer med tillvalet pop up-tak. I den uppfällbara delen finns en rymlig sovplats och härlig stämningsbelysning. Den extra bädden har insynsskydd, insektsnät, mörkläggning och dragkedjan kan endast öppnas från insidan. Dessutom finns förvaring och USB-uttag för enkel åtkomst till allt man kan tänkas behöva under natten.

L!VE I 900

I fjol presenterades den första helintegrerade husbilen i serien L!VE. I år presenterades L!VE I 900 – som blir instegsseriens första tre-axlade husbil. Det är en stor husbil som kommer att ha ett konkurrenskraftigt pris, jämfört med andra i samma storlek. Planlösningen har enkelsängar bak och fällsäng fram, under vilken en stor sittgrupp ryms dagtid. Alde vattenburen värme finns som tillval.

Van Ti Vansation

Vansation är en kompakt och lättmanövrerad husbil som kommer i två planlösningar och med hög utrustningsgrad redan från start. Genom smarta lösningar och anpassningar har man skapat en lättare konstruktion och en bil som är stor på insidan och kompakt på utsidan. Den ljusa inredningen bidrar också till känslan av rymd i husbilen – för en ännu bättre hemkänsla på resan!

Knaus husvagnar

Südwind 60 YEARS

Hela Südwind-serien har uppdaterats med nytt utseende och ny stripning i linje med jubileumsdesignen. Den populära modellserien finns i hela 16 planlösningar och flera av dem har Alde vattenburen värme som standard. Generellt är utrustningsnivån hög i jubileumsutförandet som innehåller till exempel bluetoothsystem med två högtalare och premiumdörr.

Scandinavian Selection

Den vinterrustade serien har fått ett helt nytt interiört utseende, medan de fem populära planlösningarna kvarstår. Bland annat finns husvagnen med våningssängar, enkelbäddar och fransk bädd. Sittgruppen är uppdaterad med än högre komfort och serien har vattenburen värme från Alde som standard.

Nyheter från Weinsberg

Stora delar av Weinsbergs husbilsprogram får uppdateringar till 2021. Bland annat kommer flera av modellerna att vara möjliga att få med Aldes värmesystem som tillval. En annan stor nyhet är en husvagn som drivs helt på el. Läs mer nedan eller på kampanjsajten.

Weinsberg husbilar

CaraCompact Edition [PEPPER]

Husbilen, som är Europas mest sålda modell, kommer i två planlösningar. 2021 byter CaraCompact Edition [PEPPER] till Fiat-chassi och sållar sig på så vis till övriga husbilar från Weinsberg och Knaus. CaraCompact kombinerar smidigheten i en campervan med utrymmet i en halvintegrerad husbil. Den höga utrustningsnivån inkluderar bland annat backkamera, GPS, exteriört stylingpaket, markis och stämningsbelysning.

CaraSuite och CaraLoft Edition [SCANDIC]

Den nya designen ger husbilarna förbättrad ståhöjd och båda modellerna har Aldes vattenburna värme som tillval, något som är nytt för i år. CaraSuite har fällbar säng fram och plats för hela familjen medan CaraLoft har ännu mer rymd och en luftig känsla över sittgruppen. Båda husbilarna har gott om lastutrymme vilket möjliggör en aktiv och upplevelsefylld semester.

CaraBus

En smidig men rymlig plåtis med tre olika längdalternativ. CarBus körs med lätthet i såväl städer som i naturen. Bak i husbilen finns gott om förvaring och nu finns även tillvalet pop up-tak som ger mer yta och sovplats.

Weinsberg Husvagnar

CaraCito

Genomgående annorlunda, genomgående modern och helt elektrisk. Sådan är nya CaraCito, en ny instegsserie när det kommer till husvagnar. Både husvagnens utrustning och AC går på elektricitet och modellen vänder sig främst till nya campare som vill ha ett alternativ utan gasol. Dessutom har husvagnen en tilltalande prislapp utan att tumma på kvalitet och design. Vagnen finns i fem planlösningar med både långbäddar, tvärbäddar och barnkammare. Den som önskar kan välja gasolpaket som tillval.

Tabbert husvagnar

Läs mer om Tabberts nyheter nedan eller på kampanjsajten.

Rossini

Rossini kommer som Finest Edition med hög utrustning till ett bra paketpris. Husvagnen har ny design och finns i sju planlösningar med såväl enkelbäddar som fransk bädd och med våningssängar. Utrustningen innefattar bland annat markisbelysning med rörelsedetektor, svängbar tv-hållare, 17“aluminiumfälgar och Tabberts kända komfort sovsystem.

Puccini

Husvagnen har fått ny design och kommer i sex planlösningar, varav en är helt ny. Puccini är vinteranpassad och har Alde vattenburen värme och golvvärme samt isolerat avlopp som standard.

Cellini Slide-Out

Lyxiga Cellini 750 Slide Out kvarstår som tidigare och levererar design och komfort i högsta klass. Slide Out-väggen skapar en otrolig rymd. Kan vara Europas lyxigaste husvagn!

CI

Magis Plus

Samtliga planlösningar i Magis Plus med face to face-sittgrupp har fått en bättre konvertering mellan sittgrupp och passagerarsäte. Numera går sitsen på en skena som kan skjutas upp för att skapa ett ryggstöd under färd. Fyra nya planlösningar presenteras och ny, bred XL-dörr har tillkommit på utvalda planlösningar.

2 x Kyros

Plåtisen kommer i två utrustningsnivåer och därmed även två prisklasser. Den största nyheten är satsningen som gjorts på den prisvärda instegsmodellen som heter bara Kyros och som kommer i två planlösningar. Den har ett bra basutförande och är grundutrustad med det som behövs för en bekväm resa. Det som skiljer Kyros från Kyros Elite är att än mer utrustning tillkommer i den sistnämnda, till exempel markis och backkamera.

Rent and Travel

Under sommaren har intresset för vår uthyrningstjänst Rent and Travel varit stort och husbilarna flitigt uthyrda. Den som är nyfiken på att testa husbilslivet innan köp kan med fördel hyra en husbil, nu under mellansäsong går det att hyra både för en vecka och en weekend.


Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill