På den årliga presskonferensen i tyska Jandelsbrunn introducerade varumärkena Knaus, Weinsberg, Tabbert och T@B såväl nya fordon som finesser för 2025 års modellår. Bland annat presenterades två nya modellserier, Knaus Cascan och Weinsberg X-Pedition, samt det nya vattenfria toalettsystemet Cleanflex.

Temat för årets presskonferens var ”Vision i rörelse” vilket skulle spegla den snabba innovationshastigheten som utmärker bolaget. Knaus Tabbert är övertygade om att innovation och nya idéer är avgörande för att lyckas i en bransch som ofta fokuserar på det beprövade.

Fokus för Knaus Tabbert ligger på smidighet, överraskningar och distinkt design. Både Knaus Cascan och Weinsberg X-Pedition är byggda på nya Mercedes-Benz Sprinter. De båda serierna är trots ett delat chassi extremt olika i karaktär och uttryck. Det som förenar dem är att de båda skiljer sig från det traditionella och förväntade.

Weinsberg X‐Pedition 600 MQ: Världspremiär för en ny campervan speciellt anpassad för äventyr.

Temat passar också in på en tredje innovation som löser en långlivad utmaning för mobila boenden. Med nya vattenfria Cleanflex-systemet kan vi säga hej då till toaletter som behöver tömmas i latrinen och hej till besparing av såväl vatten som utrymme, vikt och tid. Med hjälp av förseglingsbara hygieniska och luktfria system kan toalettens innehåll i stället kastas med annat hushållsavfall. Cleanflex erbjuds till alla modeller där det är möjligt från 2025 och framåt.

Självklart fanns en rad andra nyheter – håll utkik i våra kanaler framöver efter mer information om de nya modellerna!


Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill