Podcasten Kompaniet drivs av Kristoffer Appelquist, Daniel Breitholtz och Vanessa Falk. När sommarens avsnitt skulle spelas in insåg de att en husbil vore ett bra sätt att förflytta sig med, bo i och spela in. Sommarens avsnitt skulle nämligen spelas in på inte mindre än sju olika platser runt om i Sverige!

Under sommaren, från 14 juni till 26 juli, kan vi följa Kompaniets resa genom Sverige i en Weinsberg CaraSuite 700 ME från Rent and Travel. Trion har spelat in avsnitten både i och strax utanför sin mobila poddstudio, och att resa till olika platser har lett till många nya intryck som i sin tur gett inspiration.

– Det har varit toppen att uppleva så mycket tillsammans. Vår podd handlar om att vi tillsammans tittar på vardagen genom ett “skrattfilter” eller genom en “skrattspegel”. Vår största utmaning är i vanliga fall när vardagen är sig lik från dag till dag. Då kan vi känna en press att “hitta på” roliga saker att prata om. När man reser genom landet och bor i en bil så finns det hur mycket som helst att prata om, säger Kristoffer. 

Utöver att ljudet spelas in filmas även podcasten, så det är möjligt att både lyssna och se på samtalet som förs. Under tiden med husbilen har trion fått scenografin på köpet, genom möjligheten att sitta framför slott, hav och näckrosdammar och spela in. Något som alltså blir ett lyft även för lyssnarna, eller ska vi säga tittarna. 
– Det blir så mycket roligare att titta på än ett statiskt studiorum, konstaterar Kristoffer.

Så hur har då en dag i den mobila poddstudion kunnat se ut? Vanessa berättar:

– Vi har försökt se till att vakna på den plats vi ska podda på den dagen. Sen har vi testat alla glassarna, kollat alla sevärdheterna och pratat med alla vi träffat på stan. Hela poängen med resan är ju att vi ska göra saker tillsammans. Sen har vi hittat någon fin plats att podda på. Vi har haft sådan tur med vädret att vi har poddat utanför husbilen nästan alla avsnitt. En halvtimme upprigg av kameror och mikrofoner, en timme poddande om dagen, livet och döden och sen en halvtimme plocka undan. Kvällarna går åt till att spela kort och “tanka” in materialet från kamerorna på olika hårddiskar. 

De tre vännerna och husbilarna

Den husbil Kompaniet reser i är en Weinsberg CaraSuite 700 ME, med fällsäng fram och enkelbäddar bak. Modellen är också utrustad med toa, dusch och kök. En sak som slog Vanessa var att husbilen kändes större inuti än utanpå. 
– Jag blev också glatt överraskad över att det var en riktig säng som kom ner från taket. Jag trodde att jag skulle behöva pyssla med att bygga en säng av soffa och bord. Supersmidigt att ha sängen undanstuvad i taket!

Även om det var Kompaniet-trions första gång i husbil, har Kristoffer tidigare haft och rest med en gammal Citroën-husbil, vilken han enligt egen utsago blev expert på att laga eftersom den alltid gick sönder. Han berättar hur de älskade att åka husbil och hitta äventyret i det lilla, som att under helgen ta med barnen för att sova i en skogsdunge ett par mil hemifrån. 
– Längre än så vågade vi oss inte från hemmet eftersom vi visste att det skulle sluta med bogsering, lägger han till. 

Daniel i sin tur reste med husvagn som liten, vilket han tyckte var toppen. Nu har han testat husbilslivet också, och även det föll honom i smaken. 
– Det är härligare med husbil, man kan stanna och bre sig en macka utan att ens behöva gå ut ur bilen.

När resmålet är nått och husbilen parkerad, är det nämligen bara att vrida förar- och passagerarstol och vips sitter man i själva bodelen med tillgång till allt i husbilen. Det ger också ytterligare två platser runt bordet, för måltider, spel, umgänge eller arbete.

En sommar på många platser och med många timmar i det mobila hemmet och poddstudion. Då vill vi såklart veta vad som varit det bästa med resan. 
– Vi har haft många drömmiga upplevelser, berättar Kristoffer:
– Vi har staplat stenar och badat, spelat basket och skjutit prick. Vi har träffat lyssnare och husbilsfolk och allt det är ljuvligt. Men framför allt har vi fått tid med varandra. Vi poddar tillsammans varje vecka året runt och det är trevligt, men inte hade vi kunnat ana att även diska, dra sladdar och tömma toatanken tillsammans bygger vänskap.

Och Daniel är redan nu säker på att det blir fler husbilsresor framöver. 
– Nästa sommar SKA vi åka till Legoland! 

Vi kan inte annat än att önska honom trevlig resa och välkommen tillbaka till Rent and Travel! Men innan dess kan vi – och ni – fortsätta att lyssna eller titta på avsnitten från husbilsresan, som släpps varje vecka till och med slutet av juli. Varje vecka får vi också en hälsning från Kompaniet från den plats de spelat in på just då, alla hälsningarna kan ses på Rent and Travels Instagram-konto.

Har, eller jobbar du på, ett företag som kan ha nytta av en husbil under vissa perioder? Då är Rent and Travel ett utmärkt alternativ. Genom uthyrningstjänsten finns husbilar med mellan två och sex platser, på flera orter runt om i landet. Att husbilarna är utrustade med grundläggande köksutrustning, täcken, elkabel och utemöbler gör det enkelt att resa i väg snabbt. Självklart ingår även försäkring med assistans och fria mil, och du får en genomgång av fordonet och dess funktioner innan avfärd. Läs mer på rentandtravel.se eller kontakta vår bokningssupport på 0550-341 90 eller bokning@rentandtravel.se.


Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill