Det tog 13 år och han har testat sig igenom 14 husbilar, men nu har Per-Erik Larsson hittat hem. Med hjälp av en fyrhjulsdriven Knaus Van TI Plus på MAN-chassi.

2006 köpte den tidigare ICA-handlaren och numera deltidsarbetande butiksinredaren från Piteå sin första husbil.
Det var långtifrån den sista.
– Skäms nästan att säga det, men det här är min 15:e sedan 2006.
Nu kan dock nästa inköp dröja ett bra tag.
– Så är det. Jag har aldrig haft en mer behaglig resa än i den här. Utan tvekan den trevligaste husbil jag köpt och något jag varmt kan rekommendera.

Den unika fyrhjulsdriften är en anledning.
– Bilen är så stadig på vägen och det känns enormt tryggt vid exempelvis omkörningar av långtradare. Jag har haft större bilar tidigare, men aldrig någon så smidig som den här.

Att det klickade direkt och att ödet förde dem samman kan också utläsas av att Per-Erik och hustrun Christina köpte den osedd och via telefon.
– Jag ringde helt enkelt till Husvagnscenter i Luleå, då de var på Elmiamässan i Jönköping förra hösten och beställde.

I maj 2019 var det leverans. Och omgående test.
– Vi for direkt iväg söderöver. Till Skåne och Danmark. Bland annat besökte vi ön Ven utanför Landskrona. På hemvägen hann vi med Visingsö utanför Gränna. Totalt blev det uppemot 300 mil.

Fler resor väntar inom kort.
– Just friheten att kunna välja resmål på egen hand med den frihet det innebär är en stor del av tjusningen med att ha husbil. Vi ska iväg till Italien, Venedig, Gardasjön och Antholtz (Sydtyrolen). Där finns fantastiska vandringsleder att nyttja. Även hemma i Sverige blir det att vi åker iväg och vandrar då tillfälle ges. Ibland kortare turer till Björkliden eller Abisko, dit är det ju exempelvis ”bara” 60 mil, säger Per-Erik och skrattar.

Några mil hit eller dit kanske inte spelar så stor roll då man äntligen hittat hem.

Skrivet av Vakna där du vill