Palmträd, en varm bris, vågskvalp, 32-grader i luften och dopp i härligt varmt vatten.
Resan behöver inte gå hela vägen till Karibien för en tropisk upplevelse, allt som nämns ovan finns också på äventyrsbadet The Reef i Frederikshavn.

I det 1 500 kvadratmeter stora äventyrsbadet finns elva pooler för alla åldrar. I barnavdelningen är vattnet grundare och de minsta kan utforska grottor eller leka med leksaker. Kanske kommer till och med en pirat på besök.

Medan barnen leker kan föräldrarna luta sig tillbaka i 35-gradigt vatten i djungelspat, som har uppsikt över hela barnavdelningen.

För äldre barn finns flera möjligheter till äventyr och upptäckande på egen hand. I en av bassängerna kan de dyka efter guldmynt och det finns också en vågbassäng, ett vattenfall och en 80 meter lång rutschbana som leder genom hela badet. När det är dags för en paus i äventyren finns flera bubbelpooler och olika alternativ för mat och dryck.

Både bassängerna och luften i badlandet är uppvärmda, och det finns pooler och platser för avslappning både inomhus och utomhus. På badet spelas också musik för att skapa den rätta karibiska stämningen. Det kan vara bra att känna till är att badlandet kan bli fullbokat för gäster som inte bor på det intilliggande hotellet, något som är vanligare under skollov och lördagar.


Fotograf: Erik Nissen Johansen

Skrivet av Vakna där du vill