Tillsammans med sambon Elisabeth ville han se mer och oftare.
Inte minst under höstens helger.
– Vi försöker komma iväg varje veckoslut med vår nya husbil, säger jämtlänningen och polisen Frank Nilsson.

Visst har det i många år varit husbil som gällt för Frank Nilsson från en ort utanför Östersund.
Långresa sommartid och fast plats på vintern.
– I tio år stod vi permanent med en husbil vid Åkersjön. Även om det är en av de mer snösäkra platserna i vårt land, kände vi att det var dags för något annat än att åka skoter och möjlighet till skidåkning.
I slutet av oktober hämtade paret ut en klimatanpassad Knaus Sky Ti Scandinavian Selection 700 MX-2017, med de bekvämligheter ett hem på hjul behöver, hos Fritidsprodukter i Brunflo.
Vintercampingen blev till höstäventyr. Eller om vi ska vara helt korrekta, året-runt-upplevelser.

Höstcampare2
Då vi pratar med Frank några veckor efter inköpet visar mätarställningen på över 120 körda mil. Nyligen blev det exempelvis ett weekendbesök i vårt västra grannland.
– Just att bara kunna åka iväg en helg är en enorm frihet. Vi behöver inte ha ett mål, utan ser själva resan i sig som den stora förmånen. Sedan kan det innebära att vi landar i Sundsvall eller som den senaste färden, i Trondheimsfjorden. Det var första besöket i Norge i november och det var magiskt vackert. Vilket en medskickad bild på en mer än vacker solnedgång bevisar.
– Totalt 50 mil, alldeles lagom att köra på ett par dagar, säger Frank.
Västkusten lär också få ett och annat besök framöver.
– Norra Bohuslän, från Strömstad och söderut en bit är en favorit med sitt karga landskap. Likaså att dra iväg och fiska.

Till sommaren och semestern blir det en längre tripp för de båda.
– Vi har pratat om Frankrike och besöka platser som var särskilt utsatta under andra världskriget. Men mer troligt är nog Kroatien, där vi varit tidigare. Trevligt folk, klart prisvärt och väldigt god mat. Lufttorkad skinka på ett nybakat surdegsbröd, med närproducerade tomater och tillsammans med ett lokalt vin, det blir inte bättre, försäkrar Frank.
Skulle i så fall vara alla helger han och Elisabeth dessutom har att njuta av fram tills dess.

 


Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

 

Skrivet av Vakna där du vill