Sommaren börjar lida mot sitt slut och hösten väntar runt hörnet, vilket även innebär att nästkommande årsmodeller från Knaus Tabbert presenteras. Som vanligt är det en drös med nyheter både när det kommer till uppdateringar och förbättringar av befintliga modeller, och helt nya tillskott på fordonsfronten. Nedan kan du ta del av vad du har att vänta inför modellåret 2023 och läsa mer om de största nyheterna för Knaus, Weinsberg och Tabbert. Förhoppningsvis hittar du en favorit som passar dig, din livsstil och dina semesterdrömmar som handen i handsken.

Knaus

Knaus fortsätter att stärka sitt produktutbud. Inför 2023 lanseras inte mindre än tre nya husvagns- och husbilsmodeller, och förbättringar som tillsnyggad design, större förvaringsytor och ökad säkerhet har skett på befintliga modeller. En av de större nyheterna är det nya samarbetet mellan Volkswagen och Knaus. Vilket innebär att fyra nya husbilsmodeller kommer vara baserade på VW-chassi. Extra roligt är att en gammal favorit är tillbaka i sortimentet – som dessutom förutspås vara den hetaste nyheten på den europeiska marknaden.

AZUR
I denna nygamla modellserie kombineras funktionalitet, hemtrevlighet och innovativ teknik. Azur 2023 har en helt ny design med självbärande fiberkarossteknik, vilket innebär att möblerna invändigt inte längre håller upp karossen och därför kan placeras och designas på helt nya sätt, jämfört med många andra husvagnsmodeller. Med Knaus klassiska FoldXPand-teknik döljs belysningen i front- och bakparti på ett läckert och platsbesparande sätt. Modellen kommer i följande planlösningar: Azur 460 EU, Azur 500 EU, Azur 500 FU och Azur 540 UE.

Knaus Azur gör comeback
Fokus har varit att skapa en mysig och ombonad interiör i Azur.

VAN TI PLUS PLATINUM SELECTION
Med sin oerhörda boendekomfort har VAN TI PLUS fascinerat campingintresserade sedan den först presenterades på marknaden. När 2023 års modell nu presenteras ligger uttrycket ”från utmärkt till exceptionell” nära tillhands. Modellen har 2023 ett nytt basfordon, VW Crafter, som med sitt moderna assistanssystem, automat-växellåda och dessutom vattenburen värme verkligen gör skäl för termen ”PLUS”. VAN TI PLUS är kort och smidig, utan att kompromissa med bodelens bekvämlighetsytor. Kombinationen av smidighet och komfort har till stor del sin grund i den innovativa FoldXPand-bakdelen.

Van TI Plus

TOURER VAN och TOURER VAN VANSATION
TOURER VAN är summan av ett nyligen etablerat partnerskap mellan Knaus och Volkswagen. Med sin sportiga exteriör gör det nyutvecklade halvintegrerade fordonet ett fantastiskt första intryck. Invändigt är bilen inbjudande med genomtänkta förvaringsutrymmen, ljust trä och eleganta accenter i klädseln SAMOA. Fordonet finns i två layouter: 500 MQ och 500 LT. Tack vare den bakre FoldXPand-konstruktionen ger en kompakt exteriörlängd en vinst i inre längd. Med en invändig bredd på 200 cm, en höjd på 276 cm och en längd på 588 cm är TOURER VAN rymlig och hanterbar på samma gång. TOURER VAN finns även tillgänglig som den välutrustade specialmodellen TOURER VAN VANSATION.

Tourer VAN gör entré i produktportföljen
Flexibelt badrum där toaletten nås genom att handfatet skjuts undan

TOURER CUV och TOURER CUVISION
Med sin modesta vikt på under 3 500 kg passar TOURER CUV utmärkt för alla campingälskare med körkortsklass B. Likt TOURER VAN finns TOURER CUV tillgänglig i planlösningarna 500 MQ och 500 LT. Fordonet har fyra sittplatser och lika många sovplatser. Bilen har generösa förvaringsytor och utgör ett perfekt familjefordon som lämpar sig lika bra på landsbygd som i stadstrafik. Trots sin smidighet ger TOURER CUV en rymlig känsla, något som till stor del beror på det innovativa lyfttakskonceptet som möjliggör en invändig takhöjd på två meter i campingläge. TOURER CUV finns dessutom tillgänglig som specialmodellen TOURER CUVISION, med ytterligare funktioner och utrustning.

Det innovativa lyfttakskonceptet i TOURER CUV är minst sagt fascinerande.

SCANDINAVIAN SELECTION
Husvagnen som är anpassad för både varma som kalla klimat, SCANDINAVIAN SELECTION, kommer under nästkommande modellår i en helt ny färgsättning. För att matcha den Campovolo-grå sidopanelen är ProTec-ramen är numera svart, medan ventilationsöppningarna, servicedörrarna och eluttagen finns tillgängliga i mörka kulörer. Vilket gör husvagnens redan exklusiva design om än mer iögonfallande.

Vinterutrustade Scandinavian Selection

Weinsberg

Efter ett fjolår som till största del handlade om upprustning och förbättring av befintliga modeller innehåller Weinsbergs produktkatalog inför 2023 helt nya X-Cursion VAN – en halvintegrerad husbil med fyra sittplatser, elegant interiör och rymligt garage. Utöver att presentera helt nya X-Cursion VAN tillkännager Weinsberg glädjande uppgraderingar av de redan befintliga modellerna CaraBus och CaraTour. Den mest iögonfallande förbättringen handlar om ökad takhöjd – något som konkret innebär att de båda bilarna, anno 2023, får en takhöjd på 205 centimeter.

X-Cursion VAN och X-Cursion VAN EDITION PEPPER
Den eleganta, halvintegrerade husbilen är det första Weinsberg-fordonet som byggs på VW T6.1-chassit. Det nya basfordonet är den perfekta matchningen för det autentiska, prisvärda varumärket och dess oöverträffade standarder för funktion och design. T6.1 förser fordonet med ett nytt “ansikte” som smälter in sömlöst med utseendet som är karakteristiskt för Weinsberg. Den mysiga, eleganta interiören med trä och varma toner är också mycket passande. X-Cursion VAN kommer dessutom finnas tillgänglig som specialmodellen [PEPPER] fullproppad med funktioner – fler än vad som vanligtvis kommer med de befintliga [PEPPER]-modellerna.

Weinsberg X-cursion VAN

CaraBus och CaraTour
CaraBus och CaraTour finns nu även tillgängliga på ett Ford Transit-chassi, något som innebär att redan uppskattade modeller blir än mer attraktiva. 2023 års CaraBus- och CaraTour-upplagor kommer med utökad takhöjd (205 cm), gott om generöst förvaringsutrymme, större garageytor och förbättrad isolering. Lägg därtill att specialutvecklade sidopaneler gör det möjligt att förlänga sängen till 203 cm samt att pop up-tak erbjuds som tillval och en framgångsrik uppgradering är ett faktum.

Interiören i CaraBus på Ford-chassi.

Tabbert

Tabberts stora produktnyhet 2023 är PEP PANTIGAS återkomst, en produktlansering som kommer att uppskattas mer av upptäckaren än nostalgikern – för utöver produktnamnet är likheterna med föregångaren få. Arbetet med 2023 års PEP PANTIGA har vägletts av ambitionen att låta trendig design möta modern teknik och intelligent interiörkonfiguration, skräddarsydd för en aktiv semesterstil.

PEP PANTIGA
PEP PANTIGA finns i tre utföranden, utformade för olika målgrupper: Den kompakta 390 WD är designad för aktiva semesterresor med spontana platsbyten. Den har ett kombinerat vardagsrum och sovrum för två personer och har en nedfällbar säng i stället för fast, vilket ger mycket mer utrymme att röra sig på under dagen. Den populära enkelsängsversionen 550 E innehar en ordentlig dusch – tack vare sitt uppfällbara tvättställsskåp. Vidare bjuder 550 E på dagsljus från båda sidor och, om så önskas: panoramatakljus. För den som reser med barn utgör 550 K det bästa alternativet. Detta då denna layout snabbt och enkelt kan förses med våningssängar som, när de inte används, kan göras om till en bänk.

Pep Pantiga kommer i ny tappning.
Familjevänliga PEP PANTIGA 550 K.

Många av nyheterna ovan kommer att visas i Bergholms monter i D-hallen under Elmia Husvagn Husbil 7–11 september. Välkommen att besöka oss där för att spana in cirka 100 fritidsfordon från modellår 2023, ställ dina frågor och hitta rätt fordon för just dig. Har du inte möjlighet att besöka Elmia? Då kan du få hjälp hos våra återförsäljare runt om i landet som gärna guidar dig.


Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com.

Skrivet av Vakna där du vill