Det nya året är här, och sportlovet närmar sig med stormsteg! Är du en av oss som ska ut med husvagnen eller husbilen? Kanske åka till Sälen, eller är det något annat som lockar, men som du inte riktigt vet vad det är? Fortsätt läs – för här kommer lite restips inför sportlovet, både bad och avslappning, skidåkning och utmaning!

För många är sportlovet den första höjdpunkten på det nya året. Det är ett perfekt tillfälle att åka iväg med barnen till fjällen och åka skidor, eller ta en roadtrip utomlands nu när restriktionerna börja släppa i en del länder. För dig som ska till kallare klimat, rekommenderar vi vårt tidigare inlägg om vintercamping, fullt av tips för vad som är bra att tänka på!

Norrskenssäsong i Abisko – en oförglömlig semester
I norra Sverige finns Abisko Turiststation. Alldeles vid den norska gränsen är det en spännande destination för den som vill uppleva något extra. Under sportlovsperioden är chansen stor för norrsken i området, vilket ger en minnen för livet. Det finns även andra aktiviteter, som att gå med turskidor eller isklättring. Närmaste camping ligger i Björkliden.

Har du ett sug efter museum? Då är Stockholm ett bra alternativ!
Stockholm kanske inte förknippas med en husbilssemester. Men om ni är ute efter en kulturell upplevelse genom att gå på museum – ja, då finns ingen bättre stad för det än just Stockholm. Här finns flera museer för stora och små, som Junibacken, Polismuseet, Naturhistoriska riksmuseet och Vasamuseet. Förutom museum bjuder Stockholm på allt en huvudstad kan tänkas innehålla. Vackra byggnader blandas med bra restauranger och shopping. Runt omkring Stockholm finns det även gott om ställplatser och campingalternativ!

Bild: Ulricehamn Skicenter

Skidåkning i Ulricehamn – en skidort i södra Sverige!
För dig som bor i södra Sverige, och inte vill åka så långt för att komma till bra skidbackar, rekommenderar vi Ulricehamn! Här finns bland annat en längdskidåkningsarena som används för världscuperna – öppen att besöka och åka på! För barn, och vuxna, som är nya i skidbacken finns även skidskola att boka in sig på. I Ulricehamn stad finns det flera ställplatser och campingar.

Vill du utanför Sverige? Varför inte Lalandia i Danmark?
Danmark är ett av de länder där restriktionerna nu har lättat. I Danmark finns äventyrslandet Lalandia på flera orter – perfekt för barnfamiljer! Lalandia erbjuder flera roliga aktiviteter, som vattenland, skidbackar och ishallar. Lalandia finns i Søndervig, Rødby och Billund. För att hitta en bra camping eller ställplatser rekommenderar vi exempelvis appen CamperContact eller att du läser mer om att campa i Danmark här.

En vänlig påminnelse…
Kom ihåg att kolla upp rådande rekommendationer för varje plats ni vill åka till. Vi är fortfarande i en pandemi, och rekommendationer samt restriktioner kan snabbt komma att ändras!


Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill