Helautomatiskt och bokningsbart. Partille Ställplats har – enligt egen utsago – genomfört en världspremiär för husbilar. Det finns mycket att göra i och i närheten av Göteborg, men alla vill inte bo mitt i stan. Partille är ett gott alternativ med närhet till naturen och goda kommunikationer till Göteborg.

Göteborgs Posten skriver om nyöppnade Partille Ställplats (öster om Göteborg), där det numera finns 23 iordningställda ställplatser plus utrymme att bygga ytterligare 20. Ställplatsen är helautomatisk och kan bokas i förväg.
– Vad vi har hört så är den helt ensam i sitt slag. Inte bara i Sverige utan i hela världen, säger projektledaren Benny Nygren till GP.
Hans hustru Ingela Hagstedt Nygren och hennes kompanjon Marie Frölinghaus driver Partille vandrarhem sedan 20 år.

Anledningen till satsningen är givetvis den starkt ökade marknaden för husbilar och den efterfrågan det finns av att kunna ställa sig någonstans.
– Vi tror att det finns ett stort behov bland turister och företag att ställa sina husbilar här, men det är väl först i juli, en bit in på säsongen, som vi kan göra en första utvärdering, säger Benny Nygren till GP.
Kostnaden är 295 kronor/dygn och incheckningen kan antingen göras vid ankomst eller via vandrarhemmets hemsida – www.partillestallplats.se

Under årets Fritidsmässa i Kristinehamn pratade vi med Leif Edström, ordförande i Husbilsklubben.se med över 14 000 medlemmar. Han berättade då att en av de viktigaste frågorna organisationen driver är att utöka antalet ställplatser i landet. Men också att vattenmiljö, hav, hamn eller sjö alternativt citynära står högst på önskelistan över var man vill parkera.

Patrik Jonsson, försäljningschef på Bergholm tillsammans med Leif Edström, ordförande i Husbilsklubben.

Patrik Jonsson, försäljningschef på Bergholm tillsammans med Leif Edström, ordförande i Husbilsklubben.

 

Partille Ställplats ligger intill Kåsjön, men är en bit från centrala Göteborg.
– Men med buss tar det bara 18 minuter in till Korsvägen och Liseberg, påpekar Benny Nygren.

Kåsjön i Partille. Foto: David Castor via Wikimedia

Kåsjön i Partille. Foto: David Castor via Wikimedia

 

Hur brukar ni campa – på ställplats, camping eller fricampar ni?

 

Skrivet av Vakna där du vill