Magiskt sommarväder. Eller för att gå emot en annan i underhållningsbranschen.
Sommaren är inte kort. Inte 2018.
Inte då Arvingarna är på turné med husbil från Bergholm.

Solen gassar från en klarblå himmel. Soundchecken är genomförd och husbilen parkerad på bekvämt avstånd. Även om det är ett par timmar kvar till att scenen i Trädgårdsföreningen ska intas, börjar det redan bli trångt.
Vackert kvällsväder, lediga och glada människor och vätskefylld bar.
Arvingarna ska genomföra ännu en spelning med perfekta förutsättningar den här närmast osannolika sommaren.
Allsång i Valdemarsvik på måndagen, fullt ös på Grindstugan i Göteborg tisdag, Bryggan i Ulricehamn onsdag, karneval i Landskrona torsdag och Sigges Loge i småländska Gislaved en lördag.
Så ser en vecka i stekheta juli ut.

Så länge det inte handlar om hundratals mil från basen på Västkusten är det en CI Riviera 84 som transporterar och härbärgerar Casper Janebrink, ”Lasseman” Larsson samt bröderna Tommy och Kim Carlsson.
– Här finns allt vi behöver. Fyra sängplatser, ett stort kylskåp och plats för våra instrument, Oerhört smidigt och bekvämt. Sover bra gör man också, säger frontfiguren och göteborgaren Casper, som tidigare i år utsågs till ”Stjärnornas stjärna” efter att ha besegrat Ola Salo i finalen.
– En riktigt bra lösning på vår resande mellan olika städer, platser och orter, inflikar Tommy, som med flinka trummishänder manövrerar fordonet denna dag.

Göteborg Arvingarna bandet med sin nya husbil från Bergenholm Casper janebring Lasse lasseman larsson Kim Carlsson och Tommy Carlsson Foto Tommy Holl IBL

Foto: Tommy Holl IBL.

Grabbarna, som firar 30 år 2019, turas om att köra.
– Eftersom det räcker med B-körkort har vi den möjligheten. För min del skulle jag dock kunna vara chaufför i hur många timmar som helst. Jag skulle lätt kunna ta mig ner genom Europa i en sån här, säger Kim och fortsätter:
– Då vi spelar extremt mycket den här sommaren gäller det självklart att prioritera våra familjer i möjligaste mån då det finns utrymme och om vi kan åker vi oftast direkt hemifrån till ”giget”. Om det däremot är något ”gött” ställe vi ska uppträda på är vi gärna ute i god tid för att hänga en stund. Kanske bara sätta sig i Baden-Baden stolarna, som ingår i packningen, och kolla på folklivet. Det är underbart att se hur alla lever upp och får energi av väderleken vi har.

Att ha en fullt utrustad Caravan International till förfogande underlättar givetvis de många mil på väg som krävs ska ge så många som möjligt en musikalisk upplevelse.
Men det skapar också ett sug hos huvudpersonerna i sammanhanget.
Hos exempelvis ”Lasseman”:
– Svärföräldrarna har en husbil. Inte utan att man är lite avundsjuk och jag skulle gärna ha en egen. Det är utan tvekan en stor känsla av frihet att bara dra iväg och stanna där man känner för det.

Göteborg Arvingarna bandet med sin nya husbil från Bergenholm Casper janebring Lasse lasseman larsson Kim Carlsson och Tommy Carlsson Foto Tommy Holl IBL

Foto: Tommy Holl IBL.

I takt med att solen är på väg att tacka för sig denna dag och ersättas av en svalare kvällsbris är det strax dags att ösa på, att ge publiken vad de önskar.
De kommer naturligtvis att få höra gamla hits som ”Eloise”, ”Johanna”, ”Kung i stan”, ”Bo Diddley”, ”De ensammas promenad”, ”Räck mig din hand”, ”Hon kommer med sommaren” och nya låtar som ”Jag tror på oss igen” och ”Hon och jag”.
Nummer publiken vet att den kommer att uppskatta.

De bjuds också, till sin förtjusning, på en och annan cover de inte visste att de mer än gärna ville höra.
Efter drygt tre timmars spelning är det dags att ta farväl, packa ihop, ta plats i en komfortabel miljö på fyra hjul och dra vidare.
Mot nästa blå himmel, mot ännu en het sol och till en publik som väntat.
Sommaren är inte alls kort.
Inte med Arvingarna på husbilsturné.

Här hittar du deras spelplan sommaren 2018.

Skrivet av Vakna där du vill