I jobbet som golfproffs, föreläsare och eventarrangör är Sandra Carlborg ofta på resande fot. Hon är sexfaldig världsmästare i long drive, har rest världen över med golfen i många år och bott otaliga nätter på hotell och släpat på packning. Många gånger har familjen åkt med på resorna. För ett år sedan bestämde sig hon och maken Simon för att köpa en husvagn, något som passar dem perfekt!

– Till slut blir det inte en lyx att bo på hotell längre, för mig är lyxen att kunna ha med mig mina saker och ha mitt eget rullande hem och min familj med mig, berättar Sandra.

Utöver Sandra och Simon består familjen av Ebba, 4 år, Tindra 2,5 år, och den lapska vallhunden Nova, 10 år. Det är oftast i denna konstellation de reser, ibland är Sandras föräldrar med för att hjälpa till att ta hand om barnen. Det var efter att familjen utökades som tankarna på en husvagn väcktes. Idén kom från Simon, som själv campat som barn, medan Sandra inledningsvis var skeptisk. Våren 2023 åkte de ändå till Backamo Husvagnscenter för att kolla på begagnade husvagnar.

– Besöket ledde till att vi strax därefter och väldigt spontant köpte en helt ny CaraOne 550 QDK, säger Sandra och skrattar.

Familjen samlad vid sin CaraOne. I bakgrunden skymtar Sandras rosa bil, som nyligen införskaffats då den förra inte kunde dra husvagnen.

Under första året med husvagnen besökte familjen över tjugo olika platser, såväl campingar som ställplatser. Att husvagnslivet passar familjen är tydligt och under sommarhalvåret tillbringade de mer tid på resande fot än hemma. Resorna börjar ofta med att Sandra har ett jobb: en tävling, ett event, en föreläsning, och så byggs turen utifrån det. På så sätt har de tagit sig till platser som Danmark, Tyskland, Östersund, Orsa, västkusten, Isaberg, Hafsten, Falkenberg och Råå.

– Vi har varit upp till Östersund och ner till Hanover. Vi var en och en halv vecka på Öland också. Tanken var semester men det blev några event på golfbanor där också, säger Sandra och fortsätter:

– Eftersom mitt arbete innebär många resor är det här en jättebra lösning. Allt är mycket enklare om jag kan ta med familjen. Vi reser på helger och semestern, men husvagnen är också som ett rullande kontor där vi kan jobba på distans och turas om att ta semester eller föräldraledigt för att ta hand om barnen när den andra arbetar.

Familjen har också startat en YouTube-kanal där tanken är att framöver dela sina upplevelser av de campingar och resmål de besöker under sina resor.

På Storsjöbygdens Golfklubbs ställplats i Östersund

Husvagnens planlösning med våningssäng, dubbelsäng, dusch, toa och kök gör att familjen reser bekvämt och flexibelt. De har campat under såväl vår, sommar, höst och vinter.

– Det är ingen regelrätt vintervagn men den har elburen golvvärme och det var inga problem att bo i den och åka skidor i Isaberg under mellandagarna eller över nyår när vi hälsade på vänner, säger Sandra.

Själv har Sandra aldrig campat tidigare, i hennes familj var det båt som gällde under barndomen. Men nu medger hon att det uppstår en campingabstinens när de inte varit i väg på ett tag. Simon har dessutom fixat solceller och extra batteri så att de kan klara sig en tid utan el.

– Husvagnen står här hemma. Den är redo. Vi är båda impulsiva och gillar att kunna dra i väg när vi känner för det och det händer att vi åker utan att ha bestämt vart vi ska. Vid påsk kollade vi var det skulle bli varmt och soligt. Vi hamnade i Helsingborg och träffade Simons syster och hälsade på vänner på kusten. En stor vinning med husvagnen har varit att det är mycket lättare att hälsa på vänner och familj, säger Sandra.

Möjligheten att kunna koppla av husvagnen på destinationen och göra utflykter med bilen är något familjen tycker underlättar, framför allt så länge barnen är små. Men de utesluter inte att det kan bli en husbil längre fram, när barnen blivit lite större. Och kanske är det ett sätt att resa som de testar på redan i sommar, då i USA. Sandra ska tävla i VM i long drive och familjen funderar på att hyra en husbil under en del av vistelsen, som ett alternativ till hotell.

Sandra under VM i Atlanta 2023

Ett som är säkert är att fler turer kommer att läggas till första årets tjugo stopp. Familjen har många planer som gror och tanken är att resa mycket innan barnen börjar skolan. Till sommaren planerar Sandra en turné med olika golfevent runt om i Sverige, och husvagnen möjliggör att familjen kan följa med.

– Att jag kan ha med familjen på mina resor har varit en förutsättning för att jag skulle kunna göra comeback efter barnen, och elitsatsa. Och att vi nu har husvagnen och kan ha med cyklar, leksaker och allt annat vi behöver underlättar väldigt mycket, säger Sandra och fortsätter:

– Det finns så många möjligheter, och många campingar som ligger väldigt fint. Vi står ofta några nätter på en plats innan vi åker vidare och det är väldigt smidigt. Vi är väldigt tacksamma att vi tog steget. Både vi och barnen älskar det!

I förtältet har familjen extra plats för umgänge.

Vi önskar Sandra, Simon, Ebba, Tindra och Nova många härliga husvagnsresor framöver! Vill du följa Sandra, hennes golfsatsning eller få mer information om golfaktiviteterna hon planerar i sommar kan du göra det på hennes Instagram eller YouTube-kanal.


Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com 

Skrivet av Vakna där du vill