Under alla år som campare har Ingrid och Mikael haft flertalet husvagnar och testat olika varumärken. Men paret faller tillbaka till favoriten Tabbert med sin höga kvalitet, bra ljudisolering och anpassningar för svenska förhållanden.

Ingrid Andreasson och Mikael Malmkvist är minsann inga nybörjare när det kommer till att campa. Sedan 1995 har de packat husvagnen och lämnat gården i Källunga för lite avkoppling.
– När vi först träffades var vi mycket i Falkenberg och stod långa perioder på Hansagården där. Västkusten är väldigt fin och bra men för ungefär tio år sedan flyttade vi husvagnen till Hökensås Camping & Stugby utanför Tidaholm och har stått där sedan dess, säger Mikael.

Att paret valde en camping relativt nära hemmet är inget de ångrat, tvärtom var närheten en av anledningarna till att det blev just Hökensås. – Vi har en liten gård och att driva en sådan tar mycket tid. Det är fullt upp för det mesta och då är det skönt att ha nära till ”sommarstugan” – närheten gör att vi kommer iväg mycket mer än vi annars hade gjort, säger Ingrid.

Husvagnen står uppställd året runt på parets campingtomt och även om det inte blir lika många besök under vinterhalvåret är det ändå enkelt att komma iväg när andan faller på. ”Allt är ju på plats – bara att sätta nyckeln i dörren” som paret säger.

Under åren har Ingrid och Mikael haft flertalet husvagnar från olika varumärken men återkommit till Tabbert som de anser har hög kvalitet och bra planlösningar. Den nuvarande husvagnen är en Tabbert Vivaldi 550E som paret köpte på Elmia Husvagn Husbilsmässan 2016 och det är som sagt inte den första Tabbert-vagnen de haft.
– Vår första Tabbert-vagn var en begagnad Comtesse 560 som vi tyckte mycket om. Den var rejäl och hade superkvalitet. Efter den testade vi ett annat märke som också var bra, men den kändes lite kal i jämförelse med vår gamla Tabbert. Så när det var dags att byta igen gick vi tillbaka till Tabbert, säger Mikael.

Campingtomten på Hökensås är stor och såväl barn som barnbarn brukar hälsa på, ibland med egen husvagn, ibland som nattgäster eller bara över dagen. Som de mångåriga campare Ingrid och Mikael är har de sett en utveckling under åren. Dels har antalet säsongare ökat, liksom antalet som har vagnen där året runt, men det märks också en skillnad i det generella intresset för camping.
– Det är många fler som campar idag och inte minst är det många barnfamiljer som kommer och vill vara ute i naturen, vilket är kul, säger Ingrid.

Förutom det sociala med att campa är det just närheten till naturen som Ingrid och Mikael tycker om och de gillar både att plocka bär och att fiska. Och när de vill ha lugn och ro är det bara att stänga dörren om sig. – Vi är jättenöjda med vår husvagn på många sätt. Inte minst tycker jag om att det blir så tyst och lugnt när man går in i en Tabbert. När man stänger dörren stänger man ute det som är utanför och så är det inte i många andra fall, menar Mikael.

I somras började Ingrid och Mikael fundera på en ny vagn och under besöket på den stora husvagns- och husbilsmässan i Jönköping i september bestämde de sig. Och givetvis föll valet på en ny Tabbert som levereras i från Fri-bo i Sollenbrunn i vår!

Ingrid och Mikaels favoritplatser för camping:

• Semesterbyn Hökensås i Tidaholm
• Dalsland är väldigt fint, landskapet och naturen
• Västkusten / Hallandskusten

Skrivet av Vakna där du vill