Sedan någon månad tillbaka går det att boka en husbil via hyreskonceptet Rent and Travel, som vi på Bergholm och tyska Knaus Tabbert Group står bakom. Fram till sista maj ges 20 procent rabatt på alla bokningar så nu är ett bra tillfälle att testa husbilslivet. En som ska göra just detta är Eva, som idag gästbloggar här i Vakna där du vill-bloggen.


Nu är det bara någon dag kvar tills vi ska ge oss iväg på husbilssemester. Jag, min sambo och våra två söner. En långweekend i hyrd husbil via Rent and Travel – det ska bli så kul! Hela familjen ser fram emot detta äventyr, för ja, det är ett äventyr för oss – det är första gången som vi fyra ger oss iväg med husbil och förväntningarna är höga.

Eva och familjen

Vi funderar på att hyra en husbil i sommar för att uppleva Danmark under några veckor. Den kommande weekendresan blir ett bra test för att se hur det är.

Fastän vi snart ska åka har vi inte riktigt bestämt vart vi ska åka. Och det är lite av charmen med husbil tycker vi – att man inte behöver bestämma allt innan utan kan ta det lite som det kommer. Tak över huvudet har vi ju varthän vi väljer att åka och roliga fina platser att besöka, campingplatser och ställplatser finns det ju en uppsjö av!

Det vi vet är att vi åker till Kristinehamn imorgon eftermiddag för att hämta upp husbilen. Första natten kommer vi att ställa oss på en fin plats i, eller i närheten av, Kristinehamn och dagen efter far vi till Örebro. Därefter har vi inget planerat utan tar lite som det kommer. 

Killarna som är 12 respektive 6 år kommer att ha med sig sina sparkcyklar och BMX-cyklar så besök på några skateparker lär det bli. Liksom bad och allmän sightseeing. För husfridens skull gäller det att hitta på saker som hela familjen gillar, stora som små. 

Vi är ingen stor familj men det känns ändå bra att ha lite utrymme så vi ville gärna ha en lite större modell och kommer att hyra en Knaus L!VE Wave 700 MX. Vi har kollat runt lite på nätet och den ser ut att passa oss perfekt. Bra också att det inte krävs något specialkörkort för att köra den och det behövs det tydligen inte för någon av deras hyrbilar. Något annat som vi uppskattar är att försäkring, vägassistans etcetera ingår i hyran. Skönt att slippa tänka på och fixa med sådant själv.

Knaus L!VE Wave 700 MX

Ja vi ser verkligen fram emot denna roadtrip som vi också kommer att dela med oss av framöver, här i Vakna där du vill-bloggen samt på Rent and Travels Facebook-sida och webb.

Nu är det bara att packa väskorna och hoppas på fint väder och glada barn!

Ha det gott! 

/ Eva, blivande husbilsresenär

Skrivet av Vakna där du vill