Att en semester med husbil och husvagn är bland de mest klimatsmarta semesteralternativen är de flesta överens om. Det flexibla resesättet blir allt mer populärt, och Bergholm rapporterade nyligen om en kraftigt ökad efterfrågan på att hyra husbil i sommar. Som pricken över i:et kan de eftertraktade fordonen nu köras med ännu lägre klimatpåverkan – tack vare drivmedlet HVO100.

Sommaren är här och för många är semestern i full gång! Vägarna fylls av semestersugna husbils- och husvagnsresenärer och även i år är det ett populärt semesteralternativ – det ser ut som att husbils- och husvagnssemestrar är här för att stanna. Att semestra med husbil och husvagn är ett bra och trevligt val på flera sätt. Det ger flexibilitet, är praktiskt och man får uppleva mycket längs med vägarna. Inte minst är det ett klimatsmart alternativ till flyget, en idag viktig aspekt att ha med sig. För den som vill minska semesterns klimatavtryck ytterligare kan val av drivmedel vara avgörande. Det senaste på tapeten är drivmedlet HVO100, som är ett bra alternativ för många fordonsägare. HVO100 minskar koldioxidutsläppen under körning med upp till 90 procent jämfört med traditionell diesel – inte helt fel för den som går i klimatsmarta semestertankar.

Bergholm är en av de senaste aktörerna som investerat i tillgängligheten av drivmedlet, och lanserat en helt egen tankstation med förnybar diesel, belägen i Kristinehamn. Här kan vem som helst, och inte bara bolagets egna bilar och hyrfordon från Rent and Travel, fylla tanken med HVO100 Neste MY Förnybar Diesel. Den mobila tankstationen är ett viktigt steg i att allt fler ska ha tillgång till ett minskat klimatutsläpp på sin husbils- eller husvagnsresa. Lars Bergholm, vd på Bergholm Försäljning ser fram emot att allt fler semesterfirare kan stanna till och fylla tanken, samtidigt som fordonets klimatpåverkan minskar.
– Vi välkomnar alla som kör ett traditionellt dieselfordon att tanka hos oss för att minska sin klimatpåverkan. Det måste ju vara en fantastisk känsla att ha med sig på sin resa – att man minskar klimatutsläppen markant på detta sätt, säger Lars.

Har man vägarna förbi Kristinehamn kan därmed alla som registrerat sig och laddat ner appen tanka mer klimatsmart vid den mobila tankstationen FillnGo, från Energifabriken.
Sett till enbart tankningen av Bergholms egna tjänstebilar beräknas initiativet reducera CO2-utsläppen med omkring 51 ton per år – plus de reducerade utsläppen från husbilarna som hyrs ut via Rent and Travel.

Många med personbil väljer idag den populära el- eller hybrid-driften – ett alternativ som än så länge inte finns på husbilsmarknaden. Husbilar är dessutom generellt inte typgodkända för fossilfri diesel – något som inte hindrat Bergholm från att ta steget. Genom att lansera mobila tankstationer med drivmedlet HVO100 ges fler resenärer möjligheten att minska sin klimatpåverkan vid resa med husbil och husvagn, och i en bransch där drivmedel är en nyckelfråga så vill Bergholm bidra på sitt sätt.
– Det finns flera företag som har inspirerat oss genom sitt hållbarhetsarbete och många fantastiska exempel. Här finns nu en möjlighet för oss att också göra skillnad och uppmuntra till bra val, säger Lars och fortsätter:
– Drivmedlet är testat av många aktörer så vi känner oss trygga med satsningen. Att minska sin klimatpåverkan är den viktigaste utmaningen vi alla står inför. Därför hoppas vi att fler som är beroende av fordon på liknande vis satsar på förnybart bränsle och slopar det traditionella, säger Lars.

Blir du sugen på en lägre klimatpåverkan och att tanka med HVO100? Klicka in på Energifabrikens karta över tankstationer för att se vart du kan göra ditt nästa tankstopp.


Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill