I sommar är Miljonlotteriet ute på en turné runt om i Sverige för att lyfta kampanjen Rädda ett sommarlov. Miljonlotteriet ägs av nykterhetsorganisationen IOGT-NTO och tillsammans jobbar de bland annat för att möjliggöra för barn, som lever i missbruksfamilj och med andra problem i familjen, att åka iväg på sommarläger. Många av dessa barn har inte möjlighet att komma bort från sina hem och på lägren kan de skapa positiva sommarminnen. De får också träffa vuxna som bryr sig och de kan prata med, och inte minst får de nya kompisar.

Vanligtvis träffar Miljonlotteriet människor i butiker och på mässor, varav det sistnämnda av förklarliga skäl inte blivit så mycket av den här våren. Så när frågan ”Var träffar man folk på sommaren?” fick svaret ”På camping” växtes tanken att åka på en turné för att uppmärksamma fler människor om IOGT-NTO:s arbete. Teamchefen Tommy Lyrehag, som själv gillar husvagnslivet, föreslog att en husbil med budskap kunde vara ett bra sätt att skapa uppmärksamhet, och så blev det. Efter kontakt med Bergholm folierades en Knaus Sky TI Platinum Selection med kampanjens budskap och den är nu med under sommarens resande.

Turnén inleddes i början av juli på Böda Sand Camping på Öland och pågår till och med slutet av augusti. Utöver Öland kommer stopp att göras vid Vänern, på Västkusten, i Halland och i Stockholm. När turnén når en ny plats ställs husbilen på en central plats på campingen där den blir ett bra blickfång. De som är intresserade får komma in och titta, kan ställa frågor om husbilen och får också veta mer om Miljonlotteriet och det arbete som bedrivs med bland annat att Rädda ett sommarlov.
– Att möta folk på det här sättet skapar bra möjligheter att informera om vår verksamhet. Alla vet inte vilka vi är eller vad vi faktiskt gör, säger Tommy.

IOGN-NTO har verksamheter även för vuxna, men med den pågående Coronapandemin vet de att det blir ännu tuffare för de barn som lever under sämre förhållanden. Därför väcktes idén att fokusera på just barnen.
– Det finns över 70 sommarläger och de är populära men det skulle finnas plats för ännu fler barn att åka och därför är det viktigt att vi når ut med informationen, säger Tommy.

Även om det nog kommer att bli några nätter i husbilen är den framförallt med som ett intresseväckande dragplåster och ett portabelt kontor. Tommy själv har med sig både familj och husvagn till Öland och sover själv på det sättet under tiden han är med på turnén.
– Att utgå från en husbil gör oss till ett naturligt inslag på de campingar vi besöker. Vi har också arrangerat däckbytartävlingar som har varit uppskattat, som även det relaterar till livet på vägarna, säger Tommy.


Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill