Cecilia och Tony hade båda campat med sina familjer som barn och pratat om att skaffa egen husvagn när de själva blev föräldrar. När sonen var fyra år köpte de sin första husvagn. Nio år senare är de vana campare, inne på sin tredje husvagn och driver dessutom en stor Facebookgrupp för Knaus-ägare.

Att Cecilia Rasmusson och Tony Gunnemar är inbitna campare och Knaus-entusiaster går inte att ta miste på. Friheten och möjligheten att komma iväg och ställa upp husvagnen på en fin plats tycker de båda är oslagbar – ett fantastiskt sätt att slappna av på, men också för att uppleva saker. Och det har blivit en del resor under åren. Första turen med egen husvagn var kanske inte den optimala men har ändå blivit ett kärt minne.

– Vi hade tittat på flera olika märken och modeller men fastnade för en begagnad Knaus. Vi ville ha en mindre vagn med barnkammare och Sport 500 QDK passade oss perfekt. Vi fick den i oktober och ville såklart testa den omedelbart. Så vi åkte till en camping i Åhus. Det var väldigt mörkt, nästan bara vi på campingen och inte mycket som var öppet. Men det var mysigt och vi hade äntligen vår egen husvagn, säger Tony.

När familjen växte var det dags för en lite större modell och även denna gång föll valet på en Knaus, en ny Sport 650 UDF via Husvagnsreserven i Kristianstad. Dottern var endast 13 dagar när den första resan med nya husvagnen skedde och här fick även spjälsängen plats.

– Att resa med barn är väldigt enkelt när man har husvagn. Vi har både säsongat och rest runt och barnen hittar alltid saker att göra och nya kompisar att leka med. Många campingplatser har lekplatser och aktiviteter men det behövs absolut inte alltid – det finns alltid något att hitta på om man vill aktivera sig, säger Cecilia.

Ibland reser familjen tillsammans med vänner och andra gånger på egen hand. De bor i Ystad och turerna går ofta uppåt landet, bland annat har de besökt barnfamiljsfavoriter som Kolmården och Astrid Lindgrens Värld, men också vackra naturplatser som exempelvis Ivön och Rigeleje.

Dela erfarenheter och tips

Som nyblivna husvagnsägare 2014 startade Tony och Cecilia Facebook-gruppen ”Vi med Knaus husvagnar och husbilar” för att komma i kontakt med andra. Mest som en kul grej men också för att prata med likasinnade, få tips och råd och kunna hjälpa varandra med eventuella problem som uppstått. Idag har gruppen över 4 000 medlemmar från hela landet.

– Vi hade inga förväntningar och minns hur roligt det kändes när vi nådde de första 100 gruppmedlemmarna. Idag är vi fler än 4 000 och det är fortfarande en bra grupp och trevlig miljö där vi samlas kring ett gemensamt ämne, säger Tony och fortsätter:
– Här är ingen bättre än någon annan, oavsett om man har en ny eller gammal husvagn eller husbil. Det är intresset för camping och Knaus fordon som binder oss samman.

Förutom att ses digitalt arrangerar medlemmarna ibland också fysiska träffar på olika platser i Sverige. Senaste året har det av förklarliga skäl inte varit så många men sommaren 2021 ser ut att bjuda på några träffar, i norra liksom södra delarna av landet.

Ny husvagn och säsongsplats

Inför campingsäsongen 2021 var det åter dags för en ny husvagn för våra vänner och även denna gång föll valet på en Knaus.

– Vi har tittat på andra märken under åren men valet har alltid blivit en Knaus. Det är stabila och bra vagnar och Knaus har alltid haft modeller och planlösningar som passat våra olika behov. De har bra kvalitet och prisklass, säger Tony.

Denna gång beställde paret jubileumsmodellen Südwind 60 Years 580 QS via Lödde Husvagnar i Löddeköpinge.

Familjens nya Südwind 60 Years

– Vår förra vagn var jättefin men kändes ändå lite för stor för oss så när Lödde i höstas hade kampanj passade vi på och fick den levererad nu i våras. Vagnen var välutrustad redan från början så vi beställde bara till ett förtält och är jättenöjda, säger Tony.

Nu står husvagnen på Ringsjöstrand Camping där familjen har säsongsplats i år. Det har de haft till och från under åren och trivs bra med. Dock brukar de åka iväg en del under sommaren för att se lite annat och sedan återvända till säsongsplatsen. Den flexibiliteten och friheten är en del av charmen med husvagn och camping menar paret.

Utöver en ny vagn har familjen också en ny kompis i resesällskapet – nämligen den ettåriga golden retrievern Bamse som har hade campingpremiär tidigare i år.

Vi tackar våra vänner Cecilia och Tony för sin medverkan och önskar dem en fin campingsäsong!

Tony och familjens golden retriever Bamse

Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill