Spontant, smidigt och flexibelt – så skulle nog många beskriva en av de största trenderna i sociala medier just nu: Vanlife. Att bygga om en skåpbil och dra ut på vägarna med världen som adress, drömmer väldigt många om just nu. Det är inte lika många som är erfarna snickare eller svetsare – vilket Weinsberg har tagit fasta på inför 2024. Vanlife-husbilen CaraLife kräver inga kunskaper inom bygg och renovering – det räcker med ett körkort. Fortsätt läsa för att lära dig mer om den nya husbilsmodellen – och andra Weinsbergnyheter inför modellår 2024.

X‐Cursion CUV and X‐Cursion CUV EDITION [PEPPER]

Smidig och rymlig – det är nya X-Cursion CUV från Weinsberg det. Denna iögonfallande CUV är det första Weinsberg-fordonet som är byggt på ett VW T6.1-chassi och har, precis som Knaus Tourer CUV, ett innovativt höjbart tak. Interiört möts du av en mysig atmosfär tack vare stilfulla trädetaljer i kombination med varma kulörer.

Nya X-Cursion CUV finns i två planlösningar: 500 LT och 500 MQ. Planlösningen 500 LT har ett praktiskt svängbart badrum, vilket innebär att handfatet enkelt kan flyttas över toaletten. Genom att dra i ett handtag skapas ett enhetligt duschbås med släta väggar på den ena sidan och integrerade duschhyllor på den andra. På så sätt bidrar det justerbara badrummet till två olika användningsområden och effektivt utnyttjande av utrymmet. Toaletten kan användas när som helst, både i sov- och duschläge.

Båda planlösningarna har ett rymligt kök med diskho, tvåhällsspis och ett 90-liters kylskåp. Med en invändig bredd på 200 cm och en fordonslängd på 588 cm är den nya CUV både rymlig och kompakt.

X-Cursion CUV finns dessutom tillgänglig som specialmodellen X-Cursion CUV EDITION [PEPPER], med ytterligare funktioner och utrustning.

CaraLife

Vanlife har minst sagt trendat de senaste åren och på sociala medier kan vi ta del av massvis av personer som bygger om olika fordon, vilka de sedan reser runt i världen med. Detta hade Weinsberg i åtanke när de byggde CaraLife: en mindre husbil som öppnar dörrarna för den unga och aktiva målgruppen att testa på vanlife, utan att behöva bygga en van själv.

Allt börjar med den anpassningsbara exteriöra designen. Kunderna kan välja sina favoriter bland flera olika dekaler, för att designa sin Weinsberg enligt tycke och smak. Men bra design handlar givetvis inte bara om exteriören. Interiört ser den tvärställda sängen bak vanlig ut vid första anblick, men den kan enkelt höjas upp i ena änden för att skapa en slags soffa. Den tvärställda sängen kan också enkelt förlängas med hjälp av utdragbara ribbor, vilket skapar en stor liggyta på cirka 190 x 210 cm – perfekt för lata morgnar eller lapande av sol med andra ord. Under sängen finns dessutom gott om förvaringsutrymme för såväl cykeln som SUP:en – listan kan göras lång, det är bara fantasin som sätter gränser!

Även området bredvid sängen är unikt, i alla fall i jämförelse med klassiska husbilar. Intill den tvärställda sängen finns en mysig, rymlig sittgrupp för upp till fem personer, vilken också kan omvandlas till en extra gästsäng.

I det fullutrustade köket finns en diskho, en tvåhälls-gasspis och ett kompressorkylskåp med frysfack. Självklart finns det också gott om utrymme för köksredskap och förnödenheter. En hemlighet i köksdelen är bardiskfacket, som dessutom är tillgängligt exteriört.

Kök, sittgrupp, sovrum. En fråga återstår: var finns badrummet? Även badrummet är konstruerat på ett unikt sätt – nämligen placerat mitt i husbilen, mitt i sittgruppen för att vara exakt. Duschutrymmet är integrerat i golvet under det justerbara bordet. En vattentät, textilklädd duschvägg kan enkelt dras upp på några sekunder och skapar en funktionell och väl skyddad duschhörna. Toaletten består av en porta potti, dold i ett luktsäkrat utrymme.

Modellen är baserad på ett Fiat Ducato-chassi med moderna assistanssystem och har en skiljevägg som separerar förarhytten för tre personer, från den bakre interiören.

Vill du läsa om fler nyheter från Knaus Tabbert Group? Läs inläggen om nyheter från Knaus och Tabbert.

Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill