Nytt år innebär nya mässor, och säsongen rivstartade minst sagt på CMT-mässan i Stuttgart. Under nio dagar besökte hela 265 000 personer den 124 000 kvadratmeter stora semestermässan med det bästa inom husvagn, husbil, camping och destinationer. Självklart var vi på plats för att ta del av trender, nyheter och framför allt Knaus Tabbert AG:s storslagna utställningshall.

Det finns mässor, och sen finns det mässor – CMT-mässan i Stuttgart, tillika campingparadiset, är minst sagt en sådan. Det kanske låter som en överdrift, men stundtals kändes det som att man skulle gå vilse i de sammanlagt 124 000 kvadratmeter stora hallarna. Trots den stora ytan var det fullt av besökare i mässans alla vrår och intresset verkade vara extra stort efter tre pandemidrabbade år. På plats fanns drygt 2 000 utställare, däribland Knaus Tabbert som fyllde en hel mässhall med husvagnar, plåtisar och husbilar.

Bland Knaus Tabberts utställningsfordon fanns såväl nyheter som gamla favoriter, samt en inblick i vad som komma skall. På plats fanns nämligen en prototyp av en eldriven husbil från Knaus: E.Power Drive. Utöver kommande innovationer cirkulerade många nyfikna besökare runt det nya syskonparet X-Cursion Van från Weinsberg och Tourer Van Vansation från Knaus, och inte helt oväntat fick även nygamlingen Azur en hel del uppmärksamhet.

Nya X-Cursion Van var helt klart en av snackisarna under mässan
Demonstration av Azurs nya självbärande fiberkarossteknik, där ”the star of the show” skymtar i bakgrunden

På mässan fanns besökare i alla olika åldrar och konstellationer – barnfamiljer, pensionärspar och kompisgäng. Men även en hel del fyrbenta vänner, de var nog däremot inte lika nyfikna på nyheterna som husse och matte utan snarare på förbipasserande besökare. Vi kan än en gång att konstatera att hund och campingliv blir alltmer synonymt, med tanke på antalet hundar som cirkulerade på mässan.

Morelo drog som vanligt till sig mycket uppmärksamhet

Fem snabba spaningar och nyheter

  • Ford-chassi dominerar alltmer, även Mercedes-chassin blir vanligare.
  • Plåtisar och mindre fritidsfordon fortsätter att växa i popularitet.
  • Fler eldrivna fordon är på ingång.
  • Nyheten Tourer CUVISION från Knaus, som lanseras senare i år, fick minst sagt en hel del uppmärksamhet under mässan.
  • Hund + camping = sant. Att våra fyrbenta vänner är självklara medresenärer syntes tydligt på mässan, och vi vågar oss nästan på att säga att det fanns i princip lika många hundar som sällskap – ja, eller närapå i alla fall.
Tourer CUVISION – nyheternas nyhet

Vad är då summeringen av mässan i sin helhet? Efter några år präglade av pandemi var CMT-mässan mer efterlängtad än någonsin, vilket bekräftas av det höga besöksantalet under mässans nio dagar. Extra roligt var den stora nyfikenheten på Knaus Tabberts utställningsyta i Hall 10, som var välbesökt av både nyfikna spekulanter och köpare.

Tabberts, alltid lika stilrena, monter

Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill