Trött på att ligga still på stranden under semestern? Testa att kitesurfa!
I stort sett överallt i Sverige i dag kan du se färgglada skärmar som åker fram och tillbaka längs stränderna under sommarhalvåret.

Det enda du behöver är en strand och lite vind. Nåja. Det krävs en utrustning och lite förkunskaper också. Som tur är finns det en hel del kitesurfingskolor längst kusterna. Några av de kändaste hittar du i Varberg och på stranden Björkäng. Ett av dem är Surfers Paradise, som också har en affär i centrala Varberg. Hos dem kan du boka allt från nybörjarkurser till utbildningar på mer avancerad nivå. Du behöver inte ha någon utrustning själv utan får låna allting på plats, inklusive våtdräkt och hjälm. Kurser bokar du enklast på deras hemsida: kiteskolan.nu.
En annan är Surfskolan, som förutom kitesurfing också erbjuder kurser i vågsurfing och stand up-paddling. Läs mer på surfskolan.se

Om du fastnar för sporten och vill köra på egen hand – kolla i förväg upp att du får surfa på stranden du åker till. Vissa kommuner har i dag infört förbud för kitesurfare på sommarhalvåret, för att inte störa badgäster.

Skrivet av Vakna där du vill